2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Adatok visszaállítása, avagy adatmentés a mobilról

Mobil adatmentés alatt többféle szolgáltatást is értünk, így a különböző készülékek akár különböző operációs rendszerei közötti adatmásolást, az adathordozókra történő biztonsági mentéseket, valamint még ennél többet is takar a kifejezés.
2022. július 11. hétfő 09:47 - HírExtra

A felkészült szervizek elveszett adatok, fotók, videók, hangfájlok, dokumentumok visszaállítására is vállalkoznak. Akár véletlenül is törölhetünk adatokat, de egy rendszer vagy programfrissítés következtében is veszíthetünk számunkra fontos fájlokat. Bár nem minden esetben van mód ezek visszaállítására, de az esetek nagy többségében van megoldás.

Mit tegyél adatvesztés esetén?

Okostelefonjainkat mindennapjaink részeként számos funkcióra használjuk a telefonáláson kívül a böngészéstől a vásárláson, fizetésen, bankoláson át különböző multimédiás tartalmak fogyasztásáig. Ezért amikor sérülés vagy meghibásodás következtében meg kell válnunk tőlük, mert szervizbe kell adnunk, úgy érezhetjük, hogy itt a vég, oda a kényelmünk. A GSM Pont szervizeiben szakszerű adatmentést, valamint teljes körű javítást is végeznek.

Még nagyobb problémát jelent, ha a sérülés következtében a telefonban tárolt adatainkat is elveszítjük. Leejtés, vízbe ejtés után, amennyiben elsőre nem tudod életre kelteni a készüléket, azonnal kapcsold ki, és ha olyan típusú, távolítsd el az akkumulátort is!

Így járj el sérülés esetén

Sokakkal megesik, hogy az intések ellenére a farzsebükbe teszik a telefonjukat, amely így számos veszélynek van kitéve, hiszen onnan könnyen kizuhanhat, leüléskor meghajolhat, megrepedhet a kijelzője. 

Amennyiben vízbe esett a készülék, lehetőleg minél hamarabb kapd ki onnan, és azonnal kapcsold is ki, távolítsd el az akkumulátort, majd akár 1 napig is hagyd kiszáradni! És reménykedj… Hőforrásra ne tedd, ne használj hajszárítót a gyorsabb száradás érdekében, mert csak ártasz neki!

Ha leejtetted és jól összetört a kijelző vagy a hátlap, esetleg a kamera is megsérült, ellenőrizd, be tudod-e kapcsolni a készüléket, látszik-e a kijelző, használhatók-e a különböző funkciók! A felületi sérülések is jelenthetnek komolyabb alkatrésszel kapcsolatos vagy hardveres hibákat, így nem árt, ha egy szervizben átvizsgáltatod.

Adatmentés szakszerűen

A legtöbb szerviz szolgáltatás palettáján szerepel az adatmentés, amelyet egy speciálisan erre fejlesztett szoftver segítségével végeznek. Az adatmentés nagyobb falat, az adatok visszaszerzésének a probléma jellegétől függően több módszere van. Vannak esetek, amikor az alaplap vagy a memóriachip károsodása miatt már nem megoldható.

A végső megoldást a chipmentés jelentheti, amely költséges megoldás, de a legtöbb készülék esetében segíteni szokott. A telefonok egy többszörösen biztosított memóriában, a chip-ben tárolják az összes személyes adatot, innen nyerhetők ki legtöbbször az elveszettnek hitt információk. Probléma esetén fordulj szervizhez, ne magad próbáld megoldani azt, hiszen tapasztalataikra, szakértelmükre támaszkodva sokszor könnyedén megoldják a bajaidat!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását