2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A gyorsan építhető műszempillák világa

Új távlatokat nyitnak a szépségápolásban a gyorsan építhető műszempillák. Rohanó világunkban az időtényező az élet minden területén fontos, így a szépségiparban is egyre terjednek a gyors megoldások, nincs ez másként a szempillaépítésben sem.
2022. április 25. hétfő 14:58 - HírExtra

A szépség minden korban kardinális kérdése volt az emberiségnek, még akkor is, ha korszakonként más és más számított szépnek. A szépségápolás nemcsak a nők privilégiuma volt, és manapság egyre kevésbé az, bár vannak területek, amelyek megmaradtak tipikusan nőinek. Az igéző szemek már az ókorban is előtérbe kerültek, különféle módszerekkel igyekeztek hangsúlyozni azokat.

Szemsmink: ókortól napjainkig

A szemek, a tekintet hangsúlyozása már az ókori Egyiptomban is divat volt nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is. Elég, ha csak Kleopátra királynő ábrázolásaira gondolunk, a festékkel kiemelt szemeire, de a fáraóábrázolásokon, férfiakon is látni hasonlót. Az első szemsminkek, szempillaspirálok mai szemmel kissé bizarr összetevőkből készültek, hiszen krokodiltrágya, víz és méz keverékét használták.

A középkorban aztán a szemekről a homlokra került a hangsúly, ezért az a furcsa szokás vált divatossá, hogy a szempillákat, szemöldököt kitépkedték, a hajvonalat pedig magasan húzták meg az eszményi magas homlok érdekében.

I.Erzsébet olyannyira divatba hozta a vörös hajat, hogy a nők elkezdték vörösre festeni nemcsak a hajukat, hanem a szemöldöküket is. 

Aztán 1917-ben kereskedelmi forgalomba került az első szempillaspirál, amely kőolajból és feketekőszénből készült. Majd 1931-ben jött a szempillagöndörítő, és az 1950-es évektől a megjelentek a legnagyobb hollywoodi sztárokon a nyíltabb tekintetet, optikailag nagyobb szemet ígérő első műszempillák.

Egy kis műszempilla történelem

Az első műszempillák még állati szőrből készültek, majd ezt felváltották az első szintetikus műszempillák. Az 1960-1970-es években a divatosnak számító dús és hosszú szempillákat már kétsoros, illetve háromsoros műszempillák felhelyezésével érték el. 

Az 1980-as években megjelent az első féltartós szempilla-hosszabbítás, amelyet soros szempillák darabolásával és felragasztásával értek el.

A 2000-es évek eleje jelentette a szálas szempillaépítés kezdetét. Az első pillák Dél-Koreából származtak, és magas áruk ellenére silány minőséget, rövid tartósságot nyújtottak.

Napjainkra a szempilla-hosszabbítás a mindennapok részévé vált. A műszempilla látványos és nélkülözhetetlen kiegészítője lett a sminknek. Az Alveolashop.hu professzionális műszempillái támogatják a hatékony és gyors munkát a mai trendeknek megfelelően.

A szálas pilláktól a gyorsan építhető műszempillákig

A soros pilla a leggyakoribb típus, felhelyezését egyszerűen bárki megcsinálhatja. Hasonlóan népszerű a tincses pilla, valamint a szem külső sarkához illeszthető feles pilla is. A szálas pillák időigényesek, felhelyezésüket csak profi szakember tudja elvégezni. Utóbbit kikerülni nem érdemes, hiszen a pillaépítésnek szigorú szabályai vannak és a használt ragasztó miatt allergiás reakciók is előfordulhatnak.

A műszempillák legfőbb jellemzői a szín, a hossz, a vastagság és az íveltség. A mai tartós műszempillák hosszú és dús pillák építését teszik lehetővé, természetes hatásúak, kíméletesek.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását