2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Csúcstechnológiás agrárgépekkel versengtek a sztárok

A mezőgazdaságban ma már sokszor táblagépről irányítható, majdnem teljesen automatizált gépek működnek. A minden eddiginél korszerűbb és megbízhatóbb monstrumok bemutatására Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági-, építőipari- és anyagmozgatógép forgalmazója, az AXIÁL Kft. élménynapot szervezett.
2022. április 12. kedd 15:06 - HírExtra

A csúcstechnológiás rendszerek a sztárok kíváncsiságát is felkeltették, Lékai-Kiss Ramóna és Gáspár Laci a tesztvezetés mellett a targoncavezetésben, valamint a rakodógépes ügyességi versenyben is kipróbálta magát.

A digitalizáció már mindenhova elér, így 2022-ben a magyar mezőgazdaságban is számítógéppel irányítható, automata kormányzással rendelkező járművek végzik a munkát a földeken. A legmodernebb gépeket számos technológiai újítás is segíti, ezek egyike az AXIÁL saját, mAXI-NET 2.0 névre hallgató hálózata, amely az agrárgépek számára helymeghatározó rendszerek és több műhold segítségével 2 cm pontos RTK korrekciós jelszolgáltatást tud biztosítani. 

A cég élménynapján, Zsámbékon mezőgazdasági gépek sokasága lepte el a tesztpályákat, köztük rakodógépek, automata kormányzású traktorok, permetezők és targoncák. Az eseményen számos híresség – köztük Bárdosi Sándor, Janklovics Péter, Gáspár Laci, Molnár Andi, Lakatos Laci, Somogyi Zoltán, Ámon Olivér és Lékai-Kiss Ramóna is – részt vett, néhány lelkes sztár pedig maga is kipróbálta a vezetést, illetve gépkezelési versenyben is összemérte tudását. Gáspár Laci, Bárdosi Sándor és Janklovics Péter hatalmas lelkesedéssel vett részt a traktoros szlalomban, Lékai-Kiss Ramóna pedig egészen a harmadik helyig jutott a teleszkópos rakodógépes ügyességi versenyben.

A rendezvény után Bárdosi Sándor elmondta, irigyli a mezőgazdaságban dolgozókat amiért a legmodernebb technológiával dolgoznak nap mint nap, Lékai-Kiss Ramóna szerint pedig az élményeken túl nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az agráriumban elvégzett munka nélkül nem kerülhetne étel az asztalunkra.

Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója az esemény kapcsán kiemelte, hogy a fejlett mezőgazdasági technológia hosszú távon hatékonyabb és fenntarthatóbb termelést, végső soron pedig egészségesebb élelmiszereket eredményezhet, ha alkalmazzuk a megoldásait. A mezőgazdaság sikeres jövőjéhez azonban szükség van az utánpótlásra és a tehetséges fiatalokra. Az AXIÁL ezért azon dolgozik, hogy megmutassa a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, mennyi lehetőség rejlik az agráriumban. Hiszen ma már a legkorszerűbb technológiákkal és kényelmes gépekkel lehet itt dolgozni. 

Forrás: Positive
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását