2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Orbánt megszégyenítette a Zelenszkij-beszéd"

Márki-Zay Péter szerint Orbánt Viktort megszégyenítette a Zelenszkij-beszéd. Orbán Viktor megszégyenült tegnap Brüsszelben. Ez ellenzék közös kormányfő-jelöltje péntek reggel reagált arra, hogy Orbán Viktort megszólította tegnap Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök, és nyílt kiállást kért a magyar kormányfőtől tegnap este.
2022. március 25. péntek 11:13 - HírExtra

„Orbán Viktor megint szégyent hozott Magyarországra. Mert tényleg ideje lenne oldalt választani: mára egyértelművé vált, hogy 12 éves politikája került a történelem szemétdombjára, ő az, aki elszigetelődött, aki elveszítette szövetségeseit, akire Putyin utolsó csatlósaként tekintenek az EU-ban és a NATO-ban. Úgy van, ahogy Zelenszkij ukrán elnök mondta: itt és most oldalt kell választani. Putyin vagy Európa? Kelet vagy Nyugat? Ezt a választást nem bízhatjuk már Orbánra, erről nekünk kell dönteni április 3-án.”

Márki-Zay szerint mindannyiunk „érdeke, hogy a háború mielőbb véget érjen. Ehhez pedig az is kell, hogy Orbán ne finanszírozza tovább Putyin háborúját Paks 2-vel, titkos hitelmegállapodásokkal, az orosz kémbankhoz való ragaszkodással. Az ország biztonságát a NATO és az európai szövetségesi rendszer garantálja. Erről Orbánnak az elmúlt hetekben már legalább háromféle álláspontja volt, hiteltelenné vált külföldön is itthon is. A mi álláspontunk világos: a nyugati szövetségesi rendszer hűséges tagjaként kell megvédenünk Magyarország biztonságát. Ebben Orbán a probléma, a kormányváltás pedig a megoldás. A gazdasági bajok már a háború előtt velünk voltak, így nem tudja ugyanaz kezelni, aki okozta. Gyújtogatóra nem bízhatjuk a tűzoltást.”

Forrás: 24.hu; Facebook
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását