2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Új weboldalakon leggyakrabban elkövetett hibák

Szeretnéd kimaxolni új oldaladat? Fontosnak tartod, hogy látogatóid jól érezzék magukat, miközben a tartalmaidat fogyasztják?
2022. február 10. csütörtök 17:08 - HírExtra

Egy új weboldalon rengeteg buktató lehet, de van néhány alapvető dolog, amit mindenképp érdemes betartanod, mert javítod vele a felhasználói élményt és ezzel együtt támogatod a weboldalad megjelenését a Google keresőjében.

A keresőoptimalizálás segítségével új látogatókat szerezhetsz az oldaladra, de ehhez érdemes odafigyelned több dologra is. Ezek közül emelünk most ki néhányat, a leggyakoribb hibákat, amelyek elsősorban új weboldalaknál állnak fenn, de több régebbi oldalra is igaz lehet.

A szolgáltatások (vagy akár termékcsoportok) külön vannak választva?

Ha nincsenek, akkor ez legyen az első dolgod. Így sokkal relevánsabb, részletesebb tartalmat adhatsz a látogatóidnak. Hivatkozhatsz egyikről a másikra, de a fő területeknek legyen saját aloldala.

Van elegendő leírás a weboldaladon?

Persze az, hogy mi számít elegendőnek, az relatív. Attól függ, hogy az adott témakörben milyen terjedelmű leírások vannak a konkurens és egyéb oldalakon. Érdemes arra törekedned, hogy minden fontos, döntést segítő információt megossz a látogató számára. És persze legyen 100%-ban egyedi a tartalmad, ne másolj!

Meta adatok, kép altok be vannak állítva?

A meta adatok közül a Title és a Description adatait érdemes mindenképp megadni, ez jelenik meg a Google-ben is, ha listázza a weboldaladat valamilyen keresésre. Fontos, hogy releváns legyen, csakúgy mint a képek alternatív címei, amelyekben a keresőoptimalizálás során megcélzott kulcsszavaidat érdemes elhelyezned.

Milyen az oldalad betöltődési ideje? És a programozás minősége?

A fentieken túl érdemes a weboldalad technikai hátterének is kellő figyelmet adni. A Google-nek vannak erre saját eszközei, amelyek segítenek a javításban. Előfordulhat például lassú betöltődés a túl nagy képek miatt is.

Ha ezeket sikerül betartanod, akkor az sokat jelenthet a keresőoptimalizálás terén kitűzött céljaid elérésében. Ezekre azonban nemcsak a weboldal elindításánál kell törekedned, hanem folyamatosan az új tartalmak megjelenésénél. Rendszeres időközönként pedig érdemes felülvizsgálnod a teljes weboldalt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását