2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Szijjártó is érintett a Völner-ügyben?

Szijjártó is kapott Schadltől „egy hármast, meg valami viszonylag normális piát” a diplomata-útlevélért cserébe? - teszi fel a kérdést az MSZP.
2022. január 19. szerda 17:02 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"A 444.hu birtokába került Völner-ügy nyomozati irataiból nemcsak az derül ki, hogy milyen pofátlan módon intézte az egykori miniszterhelyettes a piszkos üzleteit, hanem az is, hogy a végrehajtók vezetőjének állítása szerint maga Szijjártó Péter intézett neki diplomata-útlevelet. Ha a külügyminiszter is kapott „névnapi ajándékokat” Schadltől, az megmagyarázza, hogy miből telt neki arra az adriai luxusjachtozásra, amelyet a vagyonnyilatkozata alapján legálisan nem tudott kifizetni. 

Szijjártó Péternek ezért választ kell adnia arra, hogyan és milyen okból kapott Schadl György és felesége diplomata-útlevelet. Továbbá tisztáznia kell, hogy külügyminiszterként, illetve magánemberként milyen kapcsolat fűzi a végrehajtói kar elnökéhez. 

Mindezek mellett az iratokban három másik államtitkár neve is felmerül, akikkel Völner seftelt. Így adott a kérdés, hogy indult-e bármilyen vizsgálat a mai napig is hivatalban lévő Rétvári Bence, Steiner Attila és Kovács Pál tevékenységével kapcsolatban? 

A Fidesz-kormány egyre több tagjáról derül ki, hogy különböző módokon érdekeltek a végrehajtó maffiát érintő korrupciós botrányban, így pedig egyre nehezebben hihető, hogy a mindent halló és mindenről tudó miniszterelnök tudomása nélkül történt volna minden. 

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a korrupcióról szól. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását