2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Felújításra szorul az autója kormányműve? Van megoldás!

A Mercedes, mint márka magas minőségéről és megbízhatóságáról vált ismertté az évek során. Sokan azzal büszkélkedhetnek, hogy autójuk már több százezer kilométert megtett a nélkül, hogy komolyabb meghibásodással kellett volna szembenézniük.
2021. december 15. szerda 08:37 - HírExtra

A kopó alkatrészek azonban nem örök életűek, mint ahogyan a kormánymű sem az. A stuttgarti gyártó járműveinek kormányművét mindenképpen érdemes felújítani. Mutatjuk is, hogy mi ennek az oka.

Amiért megtérülő Mercedes kormányművet felújítani

A kormányművet a gyártók a kocsi értékével arányosan szokták beárazni. A kormánymű felújítása azonban jóval kedvezőbb költséggel jár.

Ennek az az oka, hogy a felújítás árát a szervizek nem úgy határozzák meg, hogy mennyit ér az autó, hanem a kormánymű valós hibájához viszonyítanak. Ebből a szempontból tehát lényegtelen, hogy egy rendkívül drága, prémium gépjárműről beszélünk-e, vagy egy megfizethetőbb kocsiról van szó.

Mik a fő hibajelenségek a Mercedesek esetében?

Több különböző hiba is felléphet a Mercedesek kormányműve kapcsán. A leggyakrabban úgy veszik észre a tulajdonosok, hogy gond van, hogy egyenes útszakaszon feltűnő holtjátéka lesz a kormánynak.

A másik szembeötlő hibajelenség az, hogy alapjáraton ugrál az ember keze között a kormány. Ez különösen gyors kormánymozdulatok esetén figyelhető meg. A hibajelenségek listáján szerepel az is, hogy negyed fordulatonként a kormány felnehezedik, ezt követően elkönnyül, függetlenül a gázadás mértékétől. Ez utóbbi esetben többnyire a kormánycsuklók meghibásodása áll a háttérben.

Ahogy korosodik a kocsi, úgy bukkannak felszínre ezek az anomáliák. A mai, modern autók esetében sajnálatos módon előbb jelentkeznek a hibák. Fogyasztói világban élünk, így sokan ezt már a tervezett elavulás számlájára írják.

Melyik a legproblémásabb Mercedes modell a kormánymű tekintetében?

Nehéz azt mondani, hogy itt egy lista, ezeket a Mercedeseket csak akkor érdemes megvenni, ha a kormánymű felújítása nem probléma számodra időről időre. A Szervokormány javítás weboldala szerint a Vito és a Sprinter kormányművek a legrakoncátlanabbak. Igaz ugyanakkor, hogy sokszor nem konstrukciós hibáról van szó ezen típusok kapcsán, csupán az intenzív napi használatból erednek a problémák.

Ugyanezen oldal feketelistájának élén a Mercedes W211, a Mercedes W124 és a Mercedes W123 kormánymű szerepel.

Mi a megoldás?

A Mercedes modellek esetében is a felújítás a legtöbb esetben a jó megoldás, ha meghibásodik a kormányművük. Ár-érték arányban ez kedvezőbb, mint új kormányművet beszerezni.

Maga a felújítás nem egy hosszadalmas folyamat. Megrendeled a futárt, ingyen házhoz megy érte, ha a fenti weboldalra klikkelsz, majd 1-2 munkanapon belül meg is javítják a hibás alkatrészt. Nem kell tehát még egy hétig sem nélkülöznöd a gépjárműved, és máris olyan lesz, mint új korában!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását