2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A gazdagok és szokatlan hobbijaik

Mindannyian ismerünk olyan közszereplőket, még ha nem is személyesen, akikben egy közös vonás biztos, hogy van: gazdagok. Gondoljunk csak zenészekre, filmcsillagokra, vezérigazgatókra, különböző hírességekre, és könnyen el tudjuk képzelni fényűző életmódjukat.
2021. december 1. szerda 17:12 - HírExtra

A közösségi média világában sokszor akár napi szinten is nyomon tudjuk követni, hogy mivel telnek a felső tízezer mindennapjai, hol vettek házat, hova utaznak, mi a véleményük, hogyan adományozzák el pénzüket, hogy akár a világ másik felén jobbá tegyék vele mások életét. 

Azonban sokszor a hiúságtól vezérelve, sokuknak van elég különleges, mondhatni kirívó hobbija. Természetesen nem mindenki akar a pénzével felvágni és pl. luxusautókat gyűjteni, hanem olyan egyszerű dolgokban is örömüket tudják lelni, mint bárki más. Hiszen bármilyen hobbi is áll közel a szívünkhöz, a lényeg, hogy örömet okozzon, lekössön és segítsen kikapcsolódni, legyen szó makettezésről, kertészkedésről, esetleg festészetről, kinti vagy benti programról. 

De gondolhatunk olyan mindennapi dolgokra is mint a kirakó, a horgászat, a sorozatnézés, a sportfogadás, az olvasás, a számítógépes játékok, és még említhetnénk nagyon sok más hobbit is. Szerencsére egyáltalán nem kell gazdagnak lenni, hogy kedvenc hobbinknak hódoljunk, így bármibe is kezdünk bele, az élmény garantált.

Azonban vessünk egy pillantást korunk leggazdagabb embereire és sokszor szokatlan hobbijaikra.

Beyonce egy interjúban vallotta be különös hobbiját, miszerint a birtokában lévő 2 méhkaptárral (kb. 80000-re tehető a méhek száma) mézet állít elő.

Nicole Kidman a jelek szerint meglehetősen adrenalin függő, hiszen legnagyobb szenvedélye a skydiving (zuhanás csukott ejtőernyővel). Ugyanakkor a régi pénzek is közel állnak a szívéhez, különösen a régi júdeai érmék az i.e. 4. századból.

Mike Tysonra a saját elmondása szerint terápiás hatással vannak a galambok, ezért kezdett bele tenyésztésükbe, ami segít neki a múltbeli traumák feldolgozásában.

Angelina Jolie különböző fegyvereket gyűjt, elsősorban késeket és tőröket.

Johnny Depp egy nem éppen kicsi és folyamatosan bővülő Barbie baba kollekció büszke tulajdonosa.

Sir Rod Stewart a modell vonatok nagy rajongója. Gyűjteménye olyannyira hatalmas, hogy otthonában egy teniszpálya méretű területet foglal el.

Tom Hanks 1978 óta régi írógépeket gyűjt.

Richard Branson, a Virgin Group alapítója a hőlégballonok nagy rajongója. Olyannyira, hogy 1987-ben az Atlanti-óceánon és 1991-ben a Csendes-óceánon kelt át.

Bill Gates szabadidejében imád teniszezni és nagy szerelmese a régi könyveknek és kéziratoknak.

 

 

Elon Musk rajongásának a tárgya a James Bond filmekhez köthető relikviák gyűjtése. A kém, aki szeretett engem c. filmben szereplő tengeralattjáró autóért közel 1 millió dollár áldozott.

A rapper és producer Jay-Z egy kicsit drágább hobbit választott magának. Elsősorban luxuskarórákat gyűjt és a birtokában lévő legértékesebb darab egy Hublot Big Bang, aminek az értéke közel 5 millió dollárra rúg.

A komikus Jerry Seinfeld sem éppen olcsó dolgok gyűjtésébe vágta a fejszéjét. Ő épp autókat gyűjt, de nem is akármilyeneket: csakis és kizárólag Porschéket.

Nicolas Cage képregényeket gyűjt és az ő birtokában van az Action Comics első darabja, amiben először tűnik fel Superman.

Leonardo DiCaprio az akció figurák szerelmese, különösen a Star Wars univerzum darabjai állnak hozzá közel.

David Solomon, a Goldman Sachs vezérigazgatója szabadidejében DJ D-Sol művésznéven zenél.

Quentin Tarantino a társasjátékok mellett tette le a voksát, főleg hogyha azok régi filmeken vagy sorozatokon alapszanak.

Befejezésként említsük meg Ryan Goslingot, aki egyszerűen csak szeret kötni. 

Bár vitathatatlan, hogy néhány hobbi igenis pénzt igényel, sokszor nem is keveset, azonban a leleményességet és a kikapcsolódást szerencsére nem csak az anyagiak határozzák meg.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását