2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Milyen változásokon mentek keresztül az online kaszinók az elmúlt években

A szerencsejáték-ipar minden kétséget kizáróan a leggyorsabban fejlődő iparágak közé tartozik. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert az online kaszinók és az egyes kaszinójátékok fejlesztői a legtöbb technológiai újítást azon nyomban megpróbálják átvenni annak érdekében, hogy a játékosok számára még jobb játékélményt tudjanak nyújtani.
2022. április 16. szombat 11:02 - HírExtra

Ha szeretnél erről saját magad is megbizonyosodni, akkor itt egy lista a legjobb online kaszinókról. Az alábbiakban pedig részletesen is bemutatjuk, hogy mi minden változott az elmúlt években az online kaszinózás terén.

Új fizetési módok

Az első lényeges változás, amit a játékosok megtapasztalhattak az online kaszinók esetében az az új fizetési módok folyamatos megjelenése. Az elmúlt néhány évben ugyanis más iparágakhoz hasonlóan, a szerencsejáték-iparban is jelentős mértékben kibővült az igénybevehető fizetési módok listája.

Míg évekkel ezelőtt kizárólag bankkártyás fizetéssel vagy hagyományos banki átutalással tudták a játékosok feltölteni az online kaszinó oldalán lévő egyenlegüket, ma már ezek mellett számos más lehetőség közül is választhatnak. Persze az elérhető fizetési módok listája országonként és kaszinónként eltérő lehet. 

Fontos tudni, hogy a regisztráció során egyes oldalakon bónuszkódot is érvenyesíthetünk. A https://betbónuszkód.com/bet365-magyar/ címen pontos információkat kaphatunk a részletekről, a regisztráció menetéről és minden előnyről, amit a belépés biztosít. 

A Magyarországról is igénybe vehető online kaszinók egy részében már lehet fizetni elektronikus pénztárcával (például Skrill, Neteller, ecoPayz, stb.) vagy kriptovalutával (például Bitcoinnal, Litecoinnal és Ethereummal) is. Továbbá hasonló módon a felhasználók a nyereményeket is ki tudják utalni ezen fizetési módok használatával. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kriptovaluták az egész világon népszerűek a játékosok körében. Ez nagy valószínűséggel annak köszönhető, hogy a kriptovalutákkal végzett tranzakciók szinte azonnal végbemennek, valamint kiemelkedően magas szintű biztonságot nyújtanak és nagyobb anonimitást garantálnak a játékosoknak. Ebből kifolyólag a jövőben még több kriptovalutával bővül majd a kaszinóoldalak által támogatott coinok listája. 

Kaszinózás okostelefonról

A technológia előrehaladtával az emberek egyre több időt töltenek az okostelefonjuk használatával. Természetesen erre az online kaszinók is időben felfigyeltek és elkezdtek dolgozni azon, hogy az online kaszinójátékok okostelefonról, akár útközben is elérhetőek legyenek. Épp ezért napjainkban már elég sok kaszinó rendelkezik saját mobil applikációval is, amelyet a játékosoknak elég telepíteniük az okostelefonjukra vagy táblagépükre és ugyanúgy játszhatnak mint számítógépről.

Azok a kaszinók pedig, amelyek nem rendelkeznek mobil applikációval különös figyelmet fordítanak arra, hogy a weboldaluk mobilra is optimalizált legyen. Ez azt jelenti, hogy az oldalon abban az esetben is könnyű navigálni és a játékok is élvezhetőek maradnak, ha a játékosok a weboldalt közvetlenül a mobil készülék böngészőjéből nyitják meg.

A játékosok magasabb szintű védelme

Az első online kaszinók megjelenésekor a játékosok védelmére még nem fektettek túl nagy hangsúlyt sem az egyes országok, sem a kaszinók működtetői. Szerencsére ez ma már másképp van. Az egyes országok szerencsejáték-felügyeleti hatóságai odafigyelnek arra, hogy a játékosok a kaszinózás teljes időtartama alatt védve legyenek. Hogyan? Ezek a hatóságok a szerencsejátékok szervezésére engedélyeket bocsátanak ki, illetve az engedély megszerzését követően is szabályozzák és felügyelik az online kaszinók működését. A működési engedélyek a játékok biztonságát és tisztességességét, valamint a játékosok magas szintű védelmét garantálják.

Fentieken túl a kaszinók különböző biztonsági funkciókkal biztosítják a felhasználók személyes adatainak védelmét (például SSL titkosítási technológiát alkalmaznak), valamint a játékfeltételek korrektségét.

Elképesztő grafikai megoldások

Ha belegondolunk abba, hogy a játékipar milyen változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedben, akkor már nem is olyan meglepő, hogy a legújabb technológiák a kaszinójátékokban is szépen lassan megjelentek. A kaszinójátékokat fejlesztő cégek törekednek arra, hogy a játékélmény növelése érdekében modern grafikai megoldásokkal és hangeffektekkel kápráztassák el a szerencsejátékok kedvelőit.

Élő osztós kaszinójátékok

Korábban sokan kritizálták az online játékokat amiatt, hogy nem képesek visszaadni a hagyományos értelemben vett kaszinózás élményét. A játékosok nem tudnak egymással önfeledten beszélgetni, nem látják egymás reakcióit (ez pókerben különösen nagy hátrány), és még folytathatnánk. Természetesen mint sok minden másra, így erre is találtak megoldást a fejlesztők. Az online kaszinóoldalak kínálata ugyanis kibővült az úgynevezett élő osztós játékokkal.

Az élő osztós kaszinójátékokban a játékosok nem a gép ellen, hanem valódi emberekkel játszanak. Így ezek a játékok többé kevésbé ugyanúgy zajlanak mint egy hagyományos kaszinóban. Az osztó keveri és osztja a lapokat, illetve élő krupié pörgeti meg a rulettkereket. Azzal a különbséggel persze, hogy a játékos nem a kaszinóban, hanem a képernyő előtt ülve figyeli az eseményeket. Az osztó minden lépését pedig egy kamera rögzíti.

Mivel az élő osztós játékok lehetővé teszik a játékos és az osztó, valamint az egyes játékosok közötti kommunikációt, ezeknek a játékoknak a népszerűsége folyamatosan nő. Létezik már élő rulett, póker, baccarat és blackjack is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását