2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MSZP kiakadt

Az MNB Magyarország érdekeit szolgálja, ne a Matolcsy-család baráti körének gazdagodását! - kéri közleményében az MSZP.
2021. november 20. szombat 07:01 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

"Matolcsy György tovább folytatja a közpénzmentesítő akcióit, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank 54 milliárdos felújítása mellett még egy 16 milliárdos megbízást is elnyert az a cégcsoport, amelynek egyik vállalkozásán keresztül az MNB korábban Matolcsy unokatestvérét pénzelte, jelenlegi tulajdonosa pedig - sajtóhírek szerint - a jegybankelnök fia szűk baráti körének tagja.

Matolcsy György a kinevezése óta mindent megtett azért, hogy az MNB pénzét szétszórja a fideszes haverok között, erre szolgálnak a jegybank alapítványai, a luxusutazások, a milliárdos ingatlan- és műtárgyvásárlások. Most pedig az újabb és újabb hatalmas összegű beruházásoknál nyíltak ki bizonyos zsebek a közpénzmilliárdokra várva. 

Az MSZP felszólítja az MNB elnökét, hogy vessen véget a felelőtlen és korrupciógyanús pénzszórásnak! Matolcsy Györgynek nem az a feladata, hogy családi kifizetőhelyként működtesse az MNB-t, hanem az, hogy jegybankelnökként foglalkozzon a rekordmagas infláció és államadósság, valamint a mélyrepülésben lévő forintárfolyam ügyével!" 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását