2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mutyiba keveredett a Petőfi Irodalmi múzeum?

Buzinkay György, az ellenzék momentumos képviselőjelöltje Pest megye 3. választókerületében, a Facebookon számolt be arról, hogy Kisoroszi fideszes polgármestere mélyen áron alul adta el települése alkotóházát Demeter Szilárd múzeumának, annak ellenére, hogy az ingatlan sorsáról népszavazásnak kellett volna döntenie.
2021. november 10. szerda 12:26 - HírExtra

„Az Ujváry alkotóházat (Ujváry Ignác egykori festő volt műtermét) mélyen áron alul, 41,4 millió forintért adta el az önkormányzat Demeter Szilárd Petőfi Irodalmi Múzeumának, pontosabban az ehhez tartozó Petőfi Irodalmi Ügynökségnek. A környéken hasonló adottságú ingatlant (aminek a háta a Dunára nyílik) 70-80 milliós áron lehet venni.” – kezdi posztjában a képviselőjelölt.

Buzinkay György szerint azonban nem a fideszes mutyi a legmeglepőbb, hanem az, hogy a képviselőtestület döntésének értelmében az ingatlan sorsáról népszavazásnak kellene döntenie. „Az önkormányzat ugyanis – a képviselőtestület egyhangú szavazása alapján – helyi népszavazást írt ki az ingatlan hasznosításáról. Csak a népszavazást eddig a veszélyhelyzet miatt nem lehetett megtartani.”

A Momentum politikusa kiemeli, hogy Demeterék októberben saját értékbecslésük alapján adtak egy 41,4 milliós ajánlatot az ingatlanért és szűk határidőt az önkormányzatnak válaszadásra.

„A szerződésben semmilyen olyan kikötés nincsen, ami garantálná, hogy az ingatlant nem adják tovább a jövőben, azaz simán lehet, hogy nemsokára a valós piaci értékén tovább adja a telket a PIM, akár dupla áron ahhoz képest, mint amennyit Kisoroszi keresett rajta.” – mutatott rá az eladási szerződés problémáira Buzinkay.

A képviselőjelölt a posztja végén elmondja: „Azt ígérték Kisoroszi lakóinak, hogy lesz beleszólásuk abba, mi lesz a falu egyik legfontosabb értékének sorsa, majd a hátuk mögött titokban eladták Demeter Szilárdéknak az ingatlant.”

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását