2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kína lekőrözheti az USA-t?

Az Egyesült Államok vesztésre áll Kínával szemben a mesterséges intelligencia terén – mondta a Pentagon volt szoftvervezetője a Financial Timesban hétfőn megjelent nyilatkozatában.
2021. október 11. hétfő 12:06 - HírExtra

Kína minden valószínűség szerint néhány évtizeden belül, de lehet, hogy még előbb, uralni fogja az olyan kulcsfontosságú technológiákat, mint amilyen a mesterséges intelligencia, a szintetikus biológia és a genetika – tudatta Nicolas Chaillan, aki – a FT szerint – azért mondott le az amerikai védelmi minisztériumban betöltött funkciójáról, mert a hadvezetés túl lassan fejlesztette a technológiát, és ezzel veszélynek tette ki az USA-t.

„Nincs többé esélyünk arra, hogy a következő 15-20 évben behozzuk a lemaradást. Ez a helyzet. Szerintem a dolog eldőlt” – jelentette ki a brit lapnak. Lemondásával Chaillan amiatt tiltakozott, hogy Kína háborút nyerhet kibernetikai fejlődésével, és mindent ellenőrzése alá vonhat a médiától kezdve a világpolitikáig. Azt mondta, hogy miközben egyes amerikai kormányhivatalokban óvodás szinten tart a kibernetikai védelem, a Google vonakodik együttműködni a külügyminisztériummal a mesterséges intelligencia terén, és véget nem érő etikai viták folynak, aminek következtében lassul az USA fejlődése. (A Google egyelőre még nem válaszolt a szakember felvetésére – jegyezte meg az FT.)

Ugyanakkor a kínai vállalatokat együttműködésre kötelezik a kormánnyal, és tömeges beruházásokat eszközölnek a mesterséges intelligencia fejlesztésébe, tekintet nélkül az etikai megfontolásokra – írta a Financial Times Nicolas Chaillanra, a Pentagon volt szoftvervezetőjére hivatkozva.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását