2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A Foo Fighters kapja az első MTV VMA Global Icon díjat

Dave Grohl és társai három díjra is esélyesek a magyar idő szerint szeptember 13-i MTV VMA díjátadón: a Medicine At Midnight című kislemezükre készült, legkevésbé sem tipikus Foo Fighters dal, a Shame Shame a legjobb rock, a legjobb operatőri munka, valamint a legjobb koreográfia kategóriájában is jelölt.
2021. augusztus 24. kedd 17:02 - HírExtra

Egy elismerés viszont már biztos az amerikai rockegyüttes számára, hiszen ők térhetnek haza az első MTV VMA Global Icon díjjal. 

A Global Iconnal a zenecsatorna olyan művészeket/együtteseket honorál, akiknek a páratlan karrierje és befolyása egyedülálló szinteket üt meg a globális zeneiparban. Az MTV VMA-gálán ezúttal Dave Grohl és bandája részesül ebben az elismerésben, melyet a videoklipek estjén most adnak át először – korábban az MTV EMA rendezvények sajátja volt. 

A Foo Fighters már eddig is kitörölhetetlen nyomot hagyott a könnyűzene történetének képzeletbeli aranylapjain, ráadásul napjainkban is aktívak, alkotnak és rajongóik millióit inspirálják. A Seattle-i együttes olyan kitüntetett előadók közé csatlakozik ezzel a díjjal, mint Eminem, a Green Day, a U2, a Queen, Whitney Houston, és még sokan mások, akik már szintén hazavihettek MTV Global Icon szobrokat a múltban. Külön érdekesség, hogy a népszerű formáció 2007 óta most először fog ismét a díjátadó színpadára lépni. 

Korábban már lehullott a lepel az MTV Video Music Awards idei jelöltjeiről, a rajongók izgatottan várják, hogy kedvenceik elnyerjék méltó díjaikat. Jelenleg Billie Eilish, Doja Cat, Drake a BTS és Lil Nas X mellett Justin Bieber és Megan Thee Stallion vezeti a listát. A jelöltek között több feltörekvő előadó is szerepel, mint például a többszörös platinalemezes énekesnő és dalszerző, Olivia Rodrigo, aki a good 4 u című dalával lép fel a gálán. Az először jelölt énekesnő rögtön öt díjra is pályázik: „Az év előadója" és „Az év dala” elismeréseket is bezsebelheti. 

Camila Cabello kubai-mexikói énekesnőről már tudják rajongói, hogy minden alkalommal szenzációs előadással szolgál. Ez idén sem lesz másképp, hiszen a vadonatúj, Don't Go Yet című dalával tér vissza a közönség elé. Lil Nas X a hőn áhított „Az év videoklipje” díjért fog megküzdeni, és egy újabb, a műfajt alapjaiban meghatározó slágert hoz el a VMA gálára. Legutóbb 2019-ben lépett fel a nagy múltú gálán, idén pedig Olivia Rodrigo sorstársaként öt kategóriában is esélyes a győzelemre.

Lorde utoljára 2017-ben jelent meg a díjátadón, mostanra pedig egy fantasztikus premierrel készül a kritikusok által is elismert új projektjéből, a Solar Powerből. A „Legjobb alternatív” kategóriában jelölt Machine Gun Kelly pedig idén debütál az ikonikus színpadon új kislemeze, a Papercuts világpremierjével, amely a hamarosan megjelenő Born with Horns című albumáról származik.

Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását