2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A világ legextrémebb esküvői helyszínei

Mindenki azt szeretné, hogy a nagy nap emlékezetes legyen. De ennyire?
2021. augusztus 19. csütörtök 17:21 - HírExtra

Míg egyeseknek addig eljutni is kellően nagy kihívást jelent, hogy egy másik embernek egy életre szóló igent tudjanak mondani, mások nem elégszenek meg ennyivel, és inkább valami meghökkentő megoldást választanak. Sokaknak nem is a vendégek szórakoztatása a célja, hanem pusztán csak arra vágynak, hogy a nagy napon valami olyat csináljanak, amit mindketten imádnak. Na persze, akadnak olyanok is, akik arra törekednek, hogy ha lehet az emlékezetességét fokozni egy ilyen alkalomnak, akkor az sikerüljön nekik.

Las Vegas tehát maximum már csak a kaszinó miatt izgalmas azoknak, akik az extrém esküvőkre szavaznak, hiszen a napi több száz esküvőt lebonyolító kápolnák közel sem rejtenek már magukban annyi kalandot, mint például egy kopár hegycsúcs! Nézzük tehát, hogy hol zajlottak eddig a legkülönlegesebb, legkülöncebb esküvők a világon.

Vissza a természetbe!

Ahogy a párok egyre távolodnak a hagyományos esküvői szokásoktól, úgy kerülnek mégis sokan egyre közelebb a természethez. Ebben nagy szerepe van az aktív életmódot folytató szerelmesek hobbijainak, illetve annak is, hogy mivel leginkább szerelemből köttetnek a házasságok, nem a családjuk házasítja ki a fiatalokat, saját maguk választják meg a helyszíneket, így a szülők nem mondhatják le a hegymászásnak hódoló lányuk magaslati nászát.

Ahogy már beharangoztuk: akadnak tehát olyan párok is, akik napokig másznak, fáznak, kemény próbatételeket állnak ki, hogy aztán például a Mount Everest alaptáboráig eljutva fogadjanak egymásnak örök hűséget, fotózkodjanak több ezer méteres magasságban az esküvői ruhájukban. A násznép ezúttal lemaradt, de a pár a közös életük egyik legnehezebb útját már a legelején megtette, éppen úgy, ahogy az a pár is, akik például Új-Zéland legmagasabb hegyére, a Mount Cook-ra kapaszkodott fel.

Ahogy látjuk, vannak olyanok, akik olyan helyekre kívánkoznak, ahova rajtuk kívül házasodási szándékkal nem sokan. Izland káprázatos szépségű természeti adottságai a turisták egyik favoritjának számítanak, mégis vannak olyan részei, amik elsőre nem hangzanak feltétlenül esküvői helyszínnek. Egy vulkáni kráter például kevéssé hangzik kecsegtetően, mégis volt már rá példa, hogy jégesőben, szélben, a napfény legcsekélyebb közbeavatkozása nélkül mászott fel egy pár erre a helyre, hogy igazán emlékezetes legyen a pillanat, na meg hogy a vulkán tetején elcsípett fény segítségével elkészülhessenek a fotóik is.

Vannak olyanok is, akik nem másznak, hanem inkább úsznak. Ez a műfaj is egyre elterjedtebb, az úgynevezett búváresküvők szervezésére külön irodák szakosodnak manapság.

Az égben köttetett!

Mélységek és magasságok ide vagy oda, úszni és járni mégis egyszerűbb, mint repülni! Volt már rá példa, hogy egy pár a repülőgépbe sem szállt be, hanem egy-egy kétfedelű tetején állva, a harmadik repülőn álló eskető előtt mondtak egymásnak igent, természetesen a levegőben, repülés közben, mindezt pedig közvetítették a vendégeiknek rádión. Egy másik pár pedig abból csinált rendszert, hogy egy Boeing–727-esen utaztak fel 11 ezer méteres magasságba, hogy ott a súlytalanság állapotában mondjanak egymásnak igent. Szerelembe esni másként is lehet, vagyis igent mondani, erre példa, hogy a Bungee jumping éppen olyan népszerű esküvői program, mint az ejtőernyős tandemugrás.

Ezzel persze az extrém ötletek listája közel sem ért véget, viszont az őrültebbnél őrültebb ceremóniák sokszor hagyományos helyszínen, csak hát mondjuk egy robot színe előtt, vagy néhány kampón lógva zajlanak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását