2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gigapénzért lőhet a két magyar

Két magyar puskás, az olimpiai ötödik Péni István, valamint Mészáros Eszter is meghívást kapott a sportlövészet történetének legmagasabb összdíjazású versenyére, a ciprusi Elnök Kupára.
2021. augusztus 12. csütörtök 13:05 - HírExtra

Az október 19. és 24. között Larnacában sorra kerülő, 859 200 dollár (259 millió forint) összdíjazású viadalon minden olimpiai számban rendeznek majd versenyeket, s minden egyéni viadalra 12-12 lövőt hívtak meg. Egyéniben minden győztes 15 ezer dollárt kap, a másodikak 12-12, a harmadikok pedig 10-10 ezer dollárt vehetnek majd át, de még a 12. helyen záró sportolóknak is jár ezer dollár.
    
A nemzetközi szövetség honlapja szerint a tokiói játékokon légpuskában ötödik, összetettben tizedik, a 10 méteres vegyescsapat számban pedig Mészárossal közösen hetedik Péni légpuskában és a király számban, a kisöbű szabadpuska 3x40-es versenyében is indulhat.
    
Mészáros Eszter, aki a japán fővárosban a légpuskát a 20., az összetettet pedig a 26. helyen zárta, 10 méteren lő majd egyéniben.
    
A vegyescsapat versenyekben a párosokat sorsolás útján állítják majd össze.
    
"A tervek szerint az Elnök Kupát minden évben meg fogják rendezni" - idézte a magyar szövetség közleménye Sinka Lászlót, a magyar szövetség főtitkárát. "Azért ez a neve, mert a pénzjutalmak abból a 10 millió dolláros keretből kerülnek kiosztásra, amelyet Vlagyimir Liszin, a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) elnöke ajánlott fel a sportágnak. Nagyon örülök, hogy ezen a rangos eseményen két versenyző is képviselheti a magyar színeket" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását