2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Élre törnek az online szolgáltatások

A Covid 19 járvány világszerte, így Magyarországon is fellendítette az online szolgáltatásokat. Mi több, biztosra vehetjük azt is, hogy a járvány csendesedésével, elmúltával hasonló marad a helyzet.
2021. augusztus 11. szerda 10:06 - HírExtra

A Cofidis hitelintézet készített ez irányú felmérést, melynek alapján a lakosság mintegy 40 százaléka próbált ki valamilyen új online szolgáltatást az elmúlt évben, mellyel csaknem a háromnegyedük elégedett is volt. Az is kiderült a felmérésből, hogy ugyanennyien a jövőben is az online teret fogják választani a személyes találkozás helyett, amennyiben erre továbbra is lehetőségük nyílik. Természetes az igény, hisz az online ügyintézés biztonságosabb, kényelmesebb és megspórolja nekünk az utazással, sorban állással töltött időt.

Ha beírjuk az inetrnetes keresőbe, hogy “online szolgáltatás” nem meglepő módon a találati lista élén a nagy bankok online ügyintéző oldalai, a NAV online számla rendszere, a telekom cégek jönnek sorban.

Ami már érdekesebb és nyilvánvalóan trend - a pandémia időszaka alatt kialakult igény hozta magával – hogy egészen más, személyes jellegű szolgáltatások is elérhetővé váltak online. Ezek többségéről ugyanis nem gondoltuk volna, amíg ki nem próbáltuk, hogy működhetnek az online térben.

Ilyenek többek között a nagy kozmetikai cégek online konzultációs oldalai mint például a Clinique videós arcápolási konzultációs oldala videochat lehetőséggel, vagy a megfelelő alapozó, make-up termékek kiválasztásában segítséget nyújtó online virtuális konzultációs oldal az Estée Lauder honlapján.

A pandémia hozta magával azt az igényt is, hogy bezártság esetén se mondjunk le a mozgásról. Ennek köszönhetően ma már számtalan megoldást találunk az interneten online edzésformákra, minden korosztály számára.

Ha segítségre szorulunk – akár egészségügyi, akár lelki problémánk van – megkaphatjuk a segítséget személyes találkozás nélkül is. Erre az igényre válaszképpen megtaláljuk például a sportfizioterápiás rendelő honlapján az online állapotfelmérést, tanácsadást és terápiás gyakorlatok betanítását, videochat segítségével.

A lelki problémák vagy éppen a párkapcsolati problémák megoldása a pandémia alatt, a tartós bezártság és összezártság időszakában szintén fontos igény és fontos feladat. Ez a fajta szolgáltatás az, amiről kifejezetten azt gondolnánk, hogy kell hozzá a személyes jelenlét. A jó hír az, hogy mégis működik az online térben is! A lelki problémák megoldásához általában nem elég 1 alkalommal találkozni az online pszichológussal. A felkészült szakemberek néhány alkalomra szóló terápiás tervet dolgoznak ki, és azokat a terápiás eszközöket választják számunkra, melyekkel épp olyan hatékonyan tudnak segíteni lelki problémák megoldásában az online térben is, mint személyes konzultáció esetén. 

A kultúráról sem mondtunk le a pandémia alatt. Ezt támasztja alá az a tény, hogy a könyvtárak online szolgáltatásai iránt is megnőtt az igény. Meliusz.hu, az  ELTE online katalógusa, vagy az Országos Idegennyelvű Könyvtár oldalain mára jelentős mennyiségű online tartalom érhető el. Emellett elérhetővé vált egyre több virtuális kiállítás, akár virtuális utazást is tehetünk a világ szinte bármely pontjára.

Az online szolgáltatások természetesen nem minden esetben és nem mindenki számára helyettesíthetik a személyes találkozást. A lehetőség azonban mindenki számára elérhető. Nem is kell messzire mennünk érte, elég néhány kattintás a számítógépünkön, a mobilunkon.

Forrás: cofidis.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását