2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Komoly erdőtűz Jakutföldön

Tizenöt repülőjáratot tartóztattak fel hétfő reggel a szibériai Krasznojarszkban a szomszédos régióban, Jakutföldön égő erdőtüzek miatt.
2021. augusztus 9. hétfő 14:41 - HírExtra

Az erdőtüzek füstje először szombaton borította el Krasznojarszkot. A jakutföldi természeti katasztrófa füstjét a Krasznojarszki terület mintegy ezer településén és lakókörzetében, de Irkutszk és Szverdlovszk megyében, valamint Hakaszföldön és Tuvában is lehetett érzeni. Mi több, az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA műholdfelvételei szerint az orosz Távol-Kelet erdőtüzeinek égéstermékei elérték az Északi-sarkot is, amire eddig nem volt példa.
    
A Szarov városhoz tartozó területeken hétfőre virradóra lokalizálták az erdőtűz fészkét. Ezt hétfőn jelentette be Oroszországi Szövetségi Nukleáris Központ - Összoroszországi Kísérleti Fizikai Kutatóintézet sajtószolgálata.
    
A Nyizsnyij Novgorod megyei zárt településről ugyanakkor szmogot jelentettek. A lángok egy villámcsapás nyomán a Mordvinföldi Szmidovics Állami Természetvédelmi Területről terjedtek át Szarov környékére.  
    
Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint Amúr megyében hétfőre 14 településen mintegy 200 lakóépületet öntött el a víz és mintegy 30 község vált közúton megközelíthetetlenné az áradás miatt. Ez mintegy duplája a pénteken közzétett adatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását