2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Megbecsülést az idősellátásban dolgozóknak!"

Az idősellátásban dolgozók teljesítményének megbecsülésére szólította fel a kormányt Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
2021. augusztus 2. hétfő 13:42 - HírExtra

A politikus sürgette, hogy a kormány álljon ki az Európai Unióban azon magyarok biztonságáért, akik Nyugat-Európában gondoznak időseket, sokszor rossz munkakörülmények között, vagy bizonytalanul abban, hogy mennyit fizet ki járandóságukból az őket kiközvetítő ügynökség.
    
Ungár Péter hangsúlyozta: egy 25 európai országot átfogó vizsgálat alapján Magyarország az utolsó előtti az idősellátásra fordított GDP-hányadban, az átlagos 1,1 helyett 0,4 százalékos mutatóval.
    
Eközben 2010 óta nő az ágazatban a munkaerőhiány, 2013 óta csökken az állami férőhelyek száma - tette hozzá.
    
Az intézményi idősellátásban dolgozók háromnegyedének fizetése nem haladja meg a garantált bérminimumot, ráadásul ők nem részesültek a koronavírus-járvány alatt az egészségügyi dolgozóknak adott egyszeri bérkiegészítésből - mondta a politikus.
    
Ungár Péter hangsúlyozta: 38 vagy 58 ezer forintos havi ellátásra számíthatnak az idős hozzátartozóikat otthon ápolók, ami messze nem fedezi a bérkiesést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását