2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ukrajnában nem csitul

Ukrajnában keddre valamelyest ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, több mint kétezer új beteget jegyeztek fel, a megelőző napinak a kétszeresét, az elhunytak száma megint meghaladta a 160-at.
2021. június 1. kedd 14:31 - HírExtra

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 2137 új esettel 2 204 631-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A hétvégén a növekmény mintegy fele volt ennek, a múlt hét közepén viszont 3000-3500 közötti. Az elhunytak száma 163-mal 50 699-re nőtt, míg a megelőző napon csak 64-en haltak meg.
    
Eddig 2 053 167-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban több mint 12 ezren, az aktív betegek száma így több mint 10 ezerrel tovább csökkent, 100 765-re. Kórházba 579 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napon számuk 810 volt.
    
A legtöbb új beteget, 434-et az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.
    
Az Egészségügyi minisztérium kedden közzétette, hogy bejegyezték Ukrajnában az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett, Olaszországban gyártott vakcinát. A tárca honlapján közölte, hogy a hét végéig újabb szállítmány - 705 600 dózis - érkezése várható Ukrajnába ebből a védőoltásból a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül. A vakcinával azokat készülnek beoltani, akik már megkapták az első dózist.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását