2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kulcsmásolás vs kódos kulcs utángyártás

A kulcsmásolás gyakran afféle mumusként, kényszermegoldásként jelenik meg nemcsak a képzeletünkben, hanem az életünkben is. Olyankor hagyatkozunk rá, amikor már nem maradt más választásunk, mert egyszerűen elfogytak az eredeti kulcsaink az adott zárhoz, vagy újabb személynek kell adnunk hozzá kulcsot.
2021. május 14. péntek 15:29 - HírExtra

Miért nem szeretik az emberek a kulcsmásolást? Az előforduló pontatlanságok miatt, amelyek a kulcs használatát nehézzé, akadozottá vagy lehetetlenné teszik. Régebben általános probléma volt, hogy az újabb példány, amit másoltattunk az ajtóhoz, nem működött jól. Ilyenkor volt az, hogy meg kellett találni a megfelelő mozdulatot, fordítást, elhelyezkedést, s csak azt alkalmazva lehetett nyitni a zárat. Így aztán a másolt kulcsot az kapta, aki ki tudta vele nyitni az ajtót, de természetesen neki is folyamatos bosszúságot okozott. 

Ennek a jelenségnek az oka az, hogy a kulcs másolása nem teljesen volt pontos, az eredeti kulcshoz képest valahol született egy egészen apró eltérés. Mit tehetünk akkor, ha nem szeretnénk ennyivel megelégedni és valódi megoldást szeretnénk?

Kulcsmásolás helyett válaszd a kulcs utángyártását!

Ma már létezik megoldás a fenti problémára. A megfelelő csúcsminőségű gépek segítségével a kulcs lemásolása helyett újra legyártják a kért kulcsot. Ezzel a legkisebb pontatlanság lehetősége is maximálisan kiküszöbölhető. 

A kulcs utángyártás során ezeknek a modern gépeknek és a szakmai hozzáértésnek köszönhetően az eredetivel tökéletesen megegyező kulcsok jönnek létre, úgynevezett gyári nyerskulcsok felhasználásával. Ezért semmilyen akadás, elakadás, nehéz forgatás vagy zárba illeszkedési probléma nem fog előfordulni többé, s örök időkre búcsút mondhatsz a nehezen kinyitható zárak problémájának.

Extra biztonság: a kódkártya

Előfordulhat olyan helyzet, hogy egyetlen kulcs sincs egy adott zárhoz. Lehet, hogy elvesztek, vagy a gyerekek valahová nagyon elpakolták - de igazából az oka teljesen mindegy. A lényeg, hogy a modern technika segítségével már ilyen helyzetben is könnyedén pótolhatod a hiányzó kulcsot vagy kulcsokat. Csak egy kódkártyára van hozzá szükséged.

A kódkártya segítségével a gyári nyerskulcsokból az eredeti gyári kulcs paramétereivel teljes mértékben megegyező, azzal tehát teljesen azonos kulcsot gyártanak. Így pontatlanság itt sem fordulhat elő. 

A kódkártya egyszersmind a tulajdonjogod igazolására is szolgál, de más szolgáltatások elérését is lehetővé teszi. Sőt, akár a kódkártya szkennelt képével vagy jó minőségű fotójával és egy megrendeléssel már az otthonodból is intézheted az egészet, ki sem kell tenned a lábadat a lakásból. 

A kódkulcs segítségével nemcsak utólagosan tudsz új kulcsokat gyártatni, de ha úgy alakul, magának a zárbetétnek az utórendelése is lehetséges, vagy akár utólagosan is igényelhetsz vele zárrendszerré történő átalakítást is, amelyben például több zár nyitása is lehetővé válik, egyetlen kulcs használatával, de egészen bonyolult, többszintű zárrendszerek is kialakíthatóak.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását