2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: Valódi béremelést!

A kormány ismét csak hitegette a legalacsonyabb bérért dolgozókat, ugyanis úgy tűnik, hogy idén még a belebegtetett 1%-kal sem akarja növelni a minimálbért. A dolgozóknak azonban már most égető szüksége van az emelésre, nem 1%-osra, hanem annál többre - véli az MSZP.
2021. május 13. csütörtök 11:55 - HírExtra

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese közleménye

"Áprilisban 5,1%-kal voltak magasabbak az árak az egy évvel korábbinál, így a februári 3,6%-os minimálbér-emelés már semmit sem ér.

A dolgozók szemébe hazudnak a fideszes politikusok, amikor azt mondják, hogy nem lehetséges az emelés, hiszen bármikor megtehetnék és a pénz is megvan rá, csak nekik fontosabbak a stadionok, mint az emberek megélhetése. Ha a Fidesz támogatná az MSZP javaslatát, akkor a minimálbér adómentességével 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések, az adócsökkentés révén pedig, mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna.

Ez csak döntés kérdése. Az MSZP-ben megvan a politikai akarat ahhoz, hogy felzárkóztassuk a magyar minimálbért, ami jelenleg az Európai Unión belül a sereghajtók közé tartozik, a visegrádi országok között pedig a legalacsonyabb.  Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP, ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri, 2022 után adómentessé teszi a minimálbért."

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását