2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A legújabb trendek a fürdőszobai csempék területén

Manapság már nem divatos a túlzottan egyszerű, hagyományos színű, téglalap vagy éppen négyzet alakú csempe. A lakberendezési divat ugyanis a fürdőszobát is elérte, így a legújabb trend a dekorváltozatoktól egészen az érdekes és egyedi színkombinációkig széles. De vajon milyet érdemes választani? Ebből a cikkből minden kiderül!
2021. május 13. csütörtök 16:13 - HírExtra

 Fürdőszobai csempék

Mostanában egyre többen alkalmaznak rusztikus, meghökkentő és dekorcsempéket is. Az elmúlt években nagyobb hangsúlyt kaptak a különböző designcsempék, amelyek szinte bármit ábrázolhatnak. Legyen szó virágokról, kisebb fajta csendéletről, esetleg geometriai mintákról, a Mozaikkerámia kínálata hatalmas. A burkolatokat manapság már szinte bármilyen figurával ellátják, így próbálnak igazodni a lakberendezési divathoz. 

A legújabb fürdőszoba csempe trendek

Fontos kérdés azonban, hogy milyen szín illene legjobban a fürdőszobába. Az árnyalatoknak ugyanis, mint tudjuk, hangulatszabályozó szerepük is van, így nem érdemes túl sötét és túl rikító színeket sem választani. A legújabb fürdőszoba csempe trendek között szerepelnek a különböző kombinációk is. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mi fedi a falakat, de nem árt szabadjára engedni a fantáziánkat sem. Néha nem számít az aktuális divat, ha az éppen nem illeszkedik a saját stílusunkhoz. 

Sokakhoz a földszínek állnak a legközelebb, amelyek természetes hatást keltenek. Képesek nyugalmat is árasztani, ám ehhez megfelelő egy szép zöld, esetleg egy bézs árnyalat is.

Bár nem javasolt túl sötét mellett dönteni, ezek is hangulatosak lehetnek valamilyen egyéb, letisztult szín párosításával. Ez lehet egy halvány rózsaszín, esetleg fehér, a lényeg, hogy ne essünk túlzásba. Ezekkel még a rendkívül egyhangú fürdőszobákat is könnyedén feldobhatjuk. Hát nem remek megoldás?

Számít a csempe mérete?

Természetesen nagyon nem mindegy, hogy mekkora méretű csempét választunk ki. A megfelelő árnyalatokon, a mintázaton és természetesen a burkolat fajtáján túl a méretre és alakra is érdemes kitérni. Nem szükséges ódivatú változat mellett letenni a voksunkat, bátran kreatívkodjunk a különlegesebb darabokkal. Manapság már számos változat van a piacon, kezdve az egyszer egyes mozaikcsempétől egészen a hatszögletű verziókig. Érdemes tehát elrugaszkodni a hagyományos megoldásoktól. 

Milyet válasszunk kis méretű helyiségbe?

Más kérdés azonban, hogy a kisebb fürdőszobába ideális választás lehet egy téglalap formájú csempe is. Ez képes optikailag tágítani a teret, amely hatást a vízszintes csíkos dekorlappal is elérhetjük. A színek területén érdemes világosabb árnyalatok között nézelődni, hiszen ezekkel szintén elérhetjük, hogy nagyobbnak tűnjön a tér. Jöhet pár egyedi tükör, amely visszaveri a fényt, így a világossággal sem lesz problémánk.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását