2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Helyezze magát kényelembe!

A kerti szék talán a nyár egyik legfontosabb kelléke, főleg azon szerencsések számára, akik saját kerttel rendelkeznek, és ott pihenhetik ki a mindennapok fáradalmait. Egy jó szék kiválasztása nem egyszerű feladat, de szerencsére már elég sok típus, anyag és forma közül válogathat, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb bútordarabot.
2021. április 20. kedd 09:37 - HírExtra

Mindenre van megoldás

Attól függően, hogy hányan használják majd a bútorokat, kereshet önálló székeket és szetteket egyaránt. Ezt természetesen jelentősen befolyásolja a rendelkezésre álló hely nagysága is. Nem szerencsés, ha a kert túlzsúfolt hatást kelt, mert alig marad benne szabad felület a sok bútor miatt. Ugyanakkor az sem jó, ha a hozzánk érkező vendégeket nem tudjuk leültetni, mert nincs elég szabad ülőhelyünk. Mint oly sok esetben, itt is megannyi egyedi megoldás létezik, a legjobb pedig gyakran az arany középút.

Színkavalkád és tartósság

Ha kerti széket vásárolna, többféle szín és anyagtípus közül válogathat, a párnák és ülőfelületek segítségével pedig könnyedén személyre szabhatja az egyes bútordarabokat – akár a család minden tagja számára.

A leginkább strapabírónak a műanyag és műrattan kerti székek számítanak a piacon. Ez többek között annak köszönhető, hogy magas teherbírásúak, jól ellenállnak a hőingadozásnak és az UV-sugaraknak egyaránt. Nem fakulnak ki, nem repedeznek meg, ha túl sok napfény vagy eső éri őket, tisztításuk és karbantartásuk pedig igazán egyszerű. Mindössze semleges hatású mosogatószerre és vízre van hozzá szükség.

A kiegészítő párnákat és ülőfelületeket minden esetben az adott anyag igényei szerint kell tisztítani.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen

Mivel az elmúlt évek során a műanyag típusok számítanak talán a legnépszerűbbnek, már számos kialakításban elérhetők. Van köztük alacsony és magas támlás, rövid és hosszú lábú (sőt, már műrattan bárszékeket és puffokat is lehet kapni), dönthető és fix háttámlás, illetve karfás és karfa nélküli modell is. És ez csak a kezdet, a párnákról, fejtámlákról és ülőfelületekről még egy szót sem ejtettünk. Nézzen körül a Kerti Bútor Webáruház kerti székei között, és találja meg leendő kedvencét!

A döntés véglegesítése előtt érdemes azon is elgondolkozni, hogy van-e lehetőségünk fedett, száraz helyen tárolni a székeket a nyári szezon elmúltával. Amennyiben rendelkezik kerti tárolóval, érdemes lehet a rakásolható székek között nézelődni, hiszen egymásba helyezve több teret hagynak a többi tárgynak.

Egy másik szempont azonban a hátradönthető székek mellett szól, hiszen ezek alkalmasak arra, hogy az étkezések során étkezőszékként, a fennmaradó időben pedig nyugágyként használjuk őket, ezzel is csökkentve a szükséges helyigényt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását