2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Eljegyzési etikett

Mi is pontosan az eljegyzés és mi a különbség a lánykéréshez képest? Utóbbi sokak szerint egyenlő azzal, hogy megkérjük a párunk kezét, ez azonban közel sem így van. De vajon milyen eljegyzési etikett ismeretes? Ebből a cikkből minden kiderül!
2021. április 4. vasárnap 12:21 - HírExtra

Lánykérés és eljegyzés

A lánykérés manapság már egy nagyon ritka dolog, hiszen ez inkább néphagyománynak számít. Kevesen, de még mindig vannak olyanok, akik tartják ezt a szokást. Hazánkban úgy korábban úgy volt illdomos, hogy a vőlegényjelölt az eljegyzés előtt felkereste a szíve választottjának születi, hogy az édesapától megkérje a lány kezét. Ezzel jelezte, hogy a szándékai komolyak. Ha ez megvolt, akkor jöhetett az eljegyzés. Ennek során a férfi megkéri a hölgyet, hogy legyen a felesége. Erre kiváló lehet egy eljegyzési gyűrű fehéraranyból, amely klasszikus, mégis stílusos darab. 

Mikor történjen az eljegyzés?

Az eseményre minden pár máskort kerít sort. Vannak, akik pár hónap után úgy érzik, ideje megállapodni, akadnak azonban olyan személyek is, akik évek múltán sem érzik, hogy ideje lenne az eljegyzésnek. A kérés célja, hogy kifejezzük a szándékot a másik felé. Ez egy kicsit lazább kötődés, mint a házasság, de már bőven benne van a pakliban, hogy bizony itt az idő örök hűséget fogadni. A pár egy gyűrűvel is kifejezi az összetartozást és az arra tett ígéretet. 

Hogyan kérjük meg a párunk kezét?

Amennyiben eldöntöttük, hogy itt az idő, kiválasztottuk a gyűrűt, akkor nincs más hátra, minthogy feltegyük azt a bizonyos kérdést. De vajon hogyan történjen mindez? Amikor ötleteken gondolkodunk, akkor törekedjünk arra, hogy egy olyan napot és pillanatot próbáljunk meg találni, amiben mindegyik fél komfortosan érzi magát. Mivel minden ember más, így sok esetben nem jön be a tömeg előtti lánykérés, vagy éppen a tengerparti verzió. Legyünk találékonyak, hiszen ismerjük már annyira a másikat, hogy tudjuk, mire is vágyik igazán. 

Klasszikus eljegyzés

Választhatjuk persze a hagyományos, térdre ereszkedős változatot is, hiszen ezzel nehéz lesz hibázni. Nem kell hozzá más, mint a szerelmünk és egy jegygyűrű. A klasszikus eljegyzés praktikus, egyszerű és mégis nagyszerű. Nézzünk ki hozzá egy különleges helyszínt, tervezzünk köré egy kis programot és már kész is a forgatókönyv! 

Sokan nincsenek tisztában az eljegyzési etikettel. Manapság már kevesebben tartják meg a hagyományokat, de még így is akad olyan férfi, aki először az édesapától kéri meg a szíve választottja kezét. Erre kiváló lehet egy eljegyzési gyűrű fehéraranyból, ami egy nagyon szép és stílusosa ékszer. Nincs szükség hozzá másra, mint a szerelmünkre és egy gondosan kiválasztott helyszínre. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását