2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hat hasznos munkaruha kertészek számára

Itt a tavasz és egyre több időt töltünk a szabadban, ezáltal pedig a kertben is. Éppen ezért ideje beszerezni egy munkaruhát a tevékenységekhez, legyen szó ültetésről, ásásról, metszésről, vagy éppen kapálásról.
2021. április 3. szombat 10:18 - HírExtra

Erre azért van szükség, mert a ruhadarabok megóvnak az időjárási körülményektől és a munka során ért sérülésektől egyaránt. De vajon milyen hasznos kertész munkaruha létezik kertészek számára? Ebből a cikkből minden kiderül! 

Kertész munkaruha

Egy minőségi darab megfelelő védelmet nyújt az időjárási viszontagságokkal szemben. Télen például melegen tart, nyáron pedig ott a hatalmas hőség, amely ellen valahogy védekeznünk kell. Éppen ezért szerencsés egy jó kertész munkaruhát beszerezni, hiszen ez kiválóan alkalmas ezekre a dolgokra. De vajon milyen darabokra lesz szükségünk odakint?

Zokni

Ha hisszük, ha nem, egy jó zoknira kint is szükségünk lesz. Fontos, hogy magasszárú zoknit válasszunk, így bármely cipőben kényelmesen tudjuk viselni. Legyen szó csizmáról, sima cipőről vagy valamilyen munkás bakancsról, bármiben komfortosan érezhetjük magunkat. Télre gyártanak termál változatokat, míg nyárra elegendő valamilyen egyszerű pamutból készült termék is. 

Vízálló lábbeli

A cipőnél a legfontosabb, hogy vízálló verziót válasszunk, továbbá jó, ha az adott darab strapabíró és persze egyszerűen tartható tisztán. A kinti lábbelik védik a lábfejünket a mechanikai sérülésektől, így biztonságot ad a viselője számára. Egy igazán esős tavaszi időszakra pedig beszerezhetünk egy gumicsizmát is, így biztos nem lesz gond a sárban való munkavégzés.

Esőruha

Ahogy a gumicsizma megvédi a lábunkat, úgy az esőkabát a testünk többi részét tartja szárazon. Ha úgy adódik, hogy kénytelenek vagyunk valamit ilyen időben elvégezni, abban az esetben jól jöhet egy minőségi esőkabát, vagy egy esőnadrág. 

Sapka

Akár téli hideg elleni védelemről van szó, akár nyári hőségről, valamilyen fejfedőre szükségünk lesz. Utóbbi esetében elegendő lehet egy baseball változat, míg télen jó szolgálatot tehet egy vastagabb sapka, amely védi a fejet és a fület egyaránt. Megfelelő választás lehet egy kötött, vagy egy bélelt polár darab is, amely akár órákig melegen tartja a kobakot. 

Kesztyű

A kertészkedés során nem a megszokott kötött változatra gondolunk, hanem inkább egy védőkesztyűre. Ebben az esetben többféle változatból válogathatunk, amire szükség is van, hiszen a különböző munkák során, különböző védelemre is szorulunk. Legyen szó metszésről, szüretelésről, vagy éppen rózsák gondozásáról, minden esetben kelleni fog egy minőségi kesztyű. 

Nagyobb veszéllyel járó munkavégzéshez szükséges darabok

Vannak olyan kinti munkák, amelyek jóval nagyobb veszéllyel járnak, mint egy kapálás, illetve ültetés. Ha sokat dolgozunk például láncfűrésszel, illetve egyéb éles szerszámmal, akkor érdemes lehet beszerezni egy láncfűrész biztos, védelmi béléssel ellátott darabot. 

Egy minőségi kertész munkaruha megfelelő védelmet nyújt az időjárási viszontagságokkal szemben, illetve alkalmas a mechanikai sérülésekkel szembeni védelemre egyaránt. Legyen szó sapkáról, cipőről, vagy éppen egy kesztyűről, webáruházunkban szinte bármit megtalálhatsz. Nézz körbe a széles kínálatunkban és válaszd ki a megfelelő darabot! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását