2024. április 26. - Ervin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Az Orbán-kormány nem készítette fel az országot"

„Ha nem jól ütemezünk, akkor még egy harmadik hullám is bekövetkezhet” – mondta január elején Orbán, nem véletlenül. Ugyanis már akkor tudta, hogy ha valami biztosan nem jó, az az ütemezés - nyitja közleményét az ellenzék.
2021. április 2. péntek 10:09 - HírExtra

A közlemény szövege:

"A COVID 2021 Vizsgálóbizottságnak most beszámoló szakértők is világosan megerősítették azt a köztudomású tényt, hogy az Orbán-kormány nem csak az őszi, de a mostani harmadik hullámra sem készítette fel megfelelően az országot.

A COVID 2021 Vizsgálóbizottságának mai ülésén meghívott előadóként Dr. Gilly Gyula orvost, egészségügyi közgazdászt hallgattuk meg, aki a hazai és a nemzetközi oltási terveket hasonlította össze, valamint Dr. Kusper Zsoltot, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökét, aki a mentődolgozók helyzetét vázolta fel.

Egyértelmű megerősítést nyert, hogy a mai napig nincs megfelelő tesztelés, kontaktus-kutatás, és sokan pont az oltópontokon kialakult tömegben fertőződnek meg, így a kormánynak „köszönhetően” lényegében továbbra is a vírus diktálja a tempót. Ezt a hatalmas terhet, láthatóan alig bírja az ország. A beszámolók alátámasztották, hogy az egészségügyi dolgozók, köztük a mentődolgozók sem számíthattak a kormányra az elmúlt hónapokban. Mint ahogy arra sem számíthattak a mentődolgozók, hogy 100 százalékos táppénzt kapjanak koronavírusban való megbetegedésükkor. Teljesen világossá vált, hogy hiba volt a járvány közepén 5500 egészségügyi dolgozót elüldözni a hazai egészségügyi rendszerből, mert ez negatívan érintette az egészségügyi ellátásokat és a kórházi gyógyítást is.

Szó esett Orbán Viktor komoly felelőtlenségéről is, aki a legsúlyosabb járványhelyzet közepén egyetlen oltással, vagy a nélkül is visszaterelné a pedagógusokat és a diákokat az iskolákba április 19-én. Miközben a tanárok mellett épp a gyermekeket és szüleiket teszi ki a legnagyobb fokú kockázatnak, és a szakértők szerint is már rég az érettségi elhalasztásán, netán a jegymegajánláson kellene gondolkozni.

Sajnálatos, hogy Orbán Viktortól – a jó előre beharangozott közmédiás interjúban – csak annyi tellett, hogy belerúgjon tanárba, diákba, orvosba és egészségügyi dolgozókba. Persze tudjuk, ha ő is négy órát alszik, az orvos és mentődolgozó is kibírja, a tanár meg ne „kényelmeskedjen”. A 300 feletti, rekordszámú elhunyt beteg napján pedig szép és vidám nyarat kívánni pedig olyan fokú cinizmus, ami megbocsáthatatlan.

A COVID 2021 Vizsgálóbizottság munkája nem kevesebb, mint hogy ezeket a kormányzati hibákat feltárja, és a jövőre nézve elemezze azokat, hogy hazánk még véletlenül se kerülhessen olyan nehéz helyzetbe, amelybe Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sodorta."

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását