2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ezt a 8 hibát ne kövesd el a gyermekszoba berendezésekor

Csemetéink életének központi színtere a gyermekszoba. Ez az ő kis birodalmuk, ahol valóban otthon érezhetik magukat. A gyermekszoba akkor tökéletes, ha lakója jól érzi magát benne, ugyanakkor a szülő számára is praktikus. A következőkben 8 tipikus hibát mutatunk, melyek elkerülésével a gyermekszoba valóban örömet, és nem bosszúságot okoz majd.
2021. április 1. csütörtök 08:44 - HírExtra

1. Alkalmatlan tájolás

A kisebb lakásokban sajnos előre adott, melyik lesz majd a gyermek szobája. Ha azonban lehet választani, lehetőleg egy világos, napfényes szobát jelöljünk ki csemeténknek. Ha a reggeli felkelését szeretnénk megkönnyíteni a felkelő Nap sugaraival, akkor például keleti vagy délkeleti tájolás ajánlott.

2. Gyenge gyermekszoba világítás

Vitathatatlan, milyen hangulatos a fényfüzér és néhány állíthat erősségű spot lámpa. De például a munkahelyeden Te beérnéd ilyen világítással? A gyermek a szobájában sokat rajzol és alkot majd, később pedig az iskolai házi feladatok is itt készülnek. A hangulatvilágítás mellett kerüljön erős fényforrás is a gyermekszobába!

3. Rossz minőségű gyermekszoba bútorok

Az ovis és kisiskolás korú gyermekek folyamatos növésben vannak. Kiemelten fontos, hogy az általuk használt bútorok minőségi, ergonomikus kialakítással rendelkezzenek. Kimondottan gyermekeknek készült berendezési tárgyakkal valószínűleg nem hibázhatunk. Lássuk, mire fordítsunk különös figyelmet:

- ágy

- matrac

- íróasztal

- forgószék

Ha ezekből minőségit vásárolunk, sokat teszünk gyermekünk egészségéért.

4. Túl kevés tárolóhely

Amikor a babaszobából kialakítjuk az ovis gyermek szobáját, még el sem tudjuk képzelni, hamarosan mennyi helyre lesz szükség. Téli és nyári ruhagarnitúrák, majd iskolai felszerelések követelik ki maguknak a teret. Érdemes tehát kihasználni a helyet és sok tárolót tenni a szobába. Az sem baj, ha néhányat a gyermek nem ér fel. Egy magasban lévő szekrényben kiválóan tudjuk tárolni az évszaknak éppen nem megfelelő ruhákat vagy felszerelést.

5. Túlzsúfolt gyermekszoba

Amikor a rokonok megtudják, hogy épp átalakítjátok a babaszobát gyermekszobává, rögtön elhalmaznak ötletekkel és ajándékokkal. Ha azonban nincs túl sok hely, inkább ne zsúfold tele bútorral a csemete szobáját! Maradjon bőven hely az önfeledt játéknak.

6. Zavaró színkavalkád

Természetes, hogy azt szeretnéd, hogy a gyermekszoba vidám hangulatot árasszon. Ezt azonban nem úgy éred el, hogy mindenféle kiegészítőt összevásárolsz. Tervezés nélkül nyomasztó összevisszaság, diszharmónia jön létre. A túl sok szín a gyereket is zavarja, nyugtalanná teszi. Válassz ki néhány meghatározó árnyalatot, amelyek megadják a szoba stílusát.

7. Túlságosan felnőttes gyermekszoba

Kihívás, hogy a gyermekszoba ne legyen giccses és túlzsúfolt, ugyanakkor mellőzze a felnőttes komolyságot. Fontos, hogy ne teljesen a szülői ízlést tükrözze a szoba! Kerüljön be néhány kiegészítő, melyen csemeténk kedvenc mesefigurái vagy állatai szerepelnek. Lehet ez egy ovis ágynemű garnitúra szett, szőnyeg, vagy akár falióra.

8. Óriási költekezés

Célszerű minőségi és igényes bútorokat és kiegészítőket beszerezni, azonban csak átgondoltan. Vannak olyan minták és figurák, melyeket 1-2 év múlva lecserél majd a gyermekünk. Ahogy egyre nagyobb lesz, úgy változik majd az ízlése. Nem érdemes tehát extrém összegeket fektetnünk dekorációba. Inkább törekedjünk az egyszerű, esetleg saját kézzel készült megoldásokra.

A gyermekszoba berendezése izgalmas feladat. Emellett persze költséges és időigényes is, ezért érdemes jól megtervezni és átgondolni, pontosan mire van szüksége csemeténknek. A fenti írásból kiderül, mely hibákat érdemes elkerülni a berendezésnél, hogy a jövőben minél praktikusabb legyen a szoba.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását