2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mit tegyen az EU Szíriával?

Magyar és szír civil szervezetek arra szólították fel az Európai Uniót, hogy vizsgálja felül Szíriával szemben követett politikáját, és ne rákényszeríteni próbálja akaratát Szíriára, hanem segítsen gazdasági talpra állásában, biztonságának és stabilitásának helyreállításában – jelentette a Magyar Békekör vasárnap.
2021. március 28. vasárnap 10:31 - HírExtra

A Magyarországi Arab Közösség Egyesület, a Szíriai Diákok Képviselője és a Magyar Békekör közös civil diplomáciai jegyzékében követelik, hogy az EU hagyjon fel a szír nép elnyomásával, ne avatkozzon be Szíria belügyeibe, bízza a szír népre jövőjének megválasztását, tartsa tiszteletben a demokrácia elveit, és ne akarjon politikai hasznot húzni egy olyan ország nehéz helyzetéből, amely tíz éves harcban szabadult fel a terrorista megszállás alól.

Jegyzékükben megírják, hogy blokádjával és szankcióival az EU lehetetlenné teszi a koronavírus-járvány leküzdéséhez szükséges orvosi eszközök, lélegeztető gépek, gyógyszerek beszerzését, a lakosság élelmezését, az energiaellátást.

Minthogy az Európai Bizottság nem válaszolt 2021. január 9-i jegyzékükre, újból felszólítják az EU vezető testületét arra, hogy tartsa tiszteletben a humanitárius elveket, ne okozzon további szenvedést a szír népnek, állítsa helyre diplomáciai kapcsolatát Damaszkusszal, és vegyen részt Szíria újjáépítésében.

A magyar-szír civil diplomáciai jegyzéket ezúttal is az EU budapesti képviseletén keresztül küldték el a brüsszeli bizottságnak.

Forrás: Magyar Békekör
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását