2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Joe Biden amerikai elnök nem fogadta el Putyin orosz elnök kezdeményezését, hogy pénteken vagy hétfőn beszéljenek telefonon. Azt mondta, amikor majd eljön az ideje, személyesen találkozhatnak – jelentette a Magyar Békekör szombaton.
2021. március 21. vasárnap 09:54 - HírExtra

Az Egyesült Államok 78 éves elnökének viselkedése Putyinnal megütközést váltott ki a nemzetközi közösségben, és az amerikai társadalomban is. Az a tény, hogy elutasította Putyin békejobbját, amit az orosz elnök annak dacára nyújtott feléje, hogy Biden „gyilkosnak” nevezte őt, az Európai Unió köreiben megerősítette azt a Trump elnöksége alatt kialakult benyomást, hogy vigyázni kell a nagy testvérrel, mert hajlamos jégre vinni szövetségeseit – vélik megfigyelők.

A Biden-üggyel kapcsolatban legalább ennyire érdekes az amerikai társadalmi reagálás! Oroszország washingtoni nagykövetségére levelek érkeztek egyszerű amerikai állampolgároktól, akik egyet nem értésüket fejezték ki elnökük viselkedése miatt, és azt írták, hogy barátságban akarnak élni Oroszországgal.

 Anatolij Antonov nagykövet köszönetet mondott a levélíróknak, mielőtt szombaton hazautazott volna Moszkvába. Antonovot azért hívták haza, mert az amerikai vezetés értésére akarták adni, hogy Biden magatartásának semmi köze a diplomáciához, ellenkezik az alapvető államközi viselkedési normákkal, s ami még súlyosabb, szemben áll a békés együttműködés követelményével.

„Mélységesen meghatott az a törődés és aktivitás, amelyet egyszerű amerikaiak tanúsítottak, kifejezésre juttatva, hogy az országaink közötti párbeszédnek kölcsönös tiszteleten és egyenlőségen kell alapulnia. Megnyilvánulásuk arra utal, hogy az emberekben tovább él az igény a kapcsolatok normalizálására. Remélem, az adminisztráció is odafigyel a választók hangjára, és felhagy azzal a konfrontációs politikával, amellyel már eddig is pusztítást okozott” – jelentette ki Oroszország washingtoni nagykövete pénteken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását