2024. április 23. - Béla
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Módszerek, amik a hajhullás okát kezelik

A bőrgyógyászokhoz és a trichológusokhoz naponta érkeznek a hajuk elvékonyodása miatt aggódó páciensek. Őket szinte kivétel nélkül a hajhullás oka és kezelési módszerei érdeklik. Ha Ön vagy egy közeli ismerőse is megtapasztalta ennek a kellemetlen jelenségnek a nyomait, jó esély van arra, hogy továbbolvasva hasznos információkra bukkanhat!
2021. március 20. szombat 07:18 - HírExtra

Mikor kell a hajhullást valós problémának tekinteni?

A hajvesztést átlagosnak tekintik, és nincs szükség a hajhullás okait kutatni, ha az napi 50–150 szál között mozog. Ez az intervallum összefüggésben van a szervezet egyéni jellemzőivel. A napi elhullatott mennyiség a hajszíntől is függ. A szőkéknek általában vékonyak a hajszálaik, és több hull ki, mint például a vöröseknek. A szőkéknek azonban több hajszál van a fejükön, mint a vörös hajúaknak. Emellett minden szálnak megvan a maga életciklusa, ami átlagosan 3 év. Ennek befejezése után az újak veszik át a kihullottak helyét. 

Akkor mégis milyen jelek lehetnek riasztóak?

A hajhullás oka után először is akkor kell kutatni, ha az túllépi a fentebb említett mennyiséget. Ha az elvesztett hajszál végén nincs fehér gömböcske, azaz hagyma, hanem sötét és száraz, szintén nem árt egy alaposabb kivizsgáláson részt venni. A hajhullás okát akkor is érdemes tisztázni, ha fokozott hajvesztés nem következik be, de a haj növekedése lelassult, illetve megnőtt a haj törékenysége.

Azt mondják, hogy a haj nem képes semmilyen hatásra sem gyorsabban nőni, bármennyire is próbálkozunk. De miért ne próbálhatnánk ki olyan bizonyított módszereket, amelyek célja már régóta köztudottan az, hogy a hajnövesztés gyorsabban menjen. Hiszen mit veszíthetünk? Lássuk tehát, hogy mire esküsznek a kérdés szakértői!

Megfelelő táplálkozás

Az étrend változatossága és az elegendő vízfogyasztás csodákra képes. Ha valaki kíváncsi rá, hogy mely termékek a leghasznosabbak ahhoz, hogy a hajnövesztés gyorsan és látványosan menjen végbe, akkor jó, ha tudja, hogy vannak olyan vitaminok és étrend-kiegészítők, amelyek elősegítik a haj növekedését. Azonban ezek használata előtt nem árt konzultálni egy trichológussal. 

Házi maszkok és gyógynövényes főzetek

A szalonkezelések nyilvánvalóan jók. Azonban a VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppekkel otthon is látványos eredményeket lehet elérni, így a hajnövesztés gyorsan megszűnik probléma lenni. Azonban kerülni kell azokat a készítményeket, amelyek ismeretlen összetevőket alkalmaznak. A hagymán, paprikán és ricinusolajon alapuló szerek javítják a fejbőr vérellátását, de ezeket tanácsos csak a trichológus által előírt komplex kezelésben, egy pontos diagnózis után felhasználni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását