2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az LMP nekimegy a kaszinók nyitvatartásának

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul az LMP, mert piactorzítónak tartja azt, hogy a kaszinók nyitva lehetnek, miközben az éttermeknek, kocsmáknak vagy más vendéglátóipari egységeknek be kellett zárniuk.
2021. március 4. csütörtök 11:01 - HírExtra

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének titkára csütörtöki online sajtótájékoztatóján közölte: a Vendéglátó és Turisztikai Szakszervezetet is felkeresi az ellenzéki párt, mert az érdekképviseletnek kell kiállni azért, hogy tagjait ne érje hátrány csupán azért, mert a legtöbb étterem vagy kocsma nem Fidesz-közeli emberek kezében van.
    
Az országgyűlési képviselő szerint ugyanis a kaszinók azért lehetnek nyitva, mert tulajdonosaik közel állnak a nagyobbik kormánypárthoz. Példaként Rákosfalvy Zoltán ügyvédet említette, akit nemcsak "különös nyaralási szokásai" miatt ismerhetnek az emberek, hanem onnan is, hogy része volt a győri Audi-telekcserében is - jegyezte meg.
    
Ungár Péter a kaszinók nyitva tartását "különösen pofátlannak" tartja, hiszen járványügyi szempontból nem indokolható, miért lehet együtt zárt térben sok ember. Eközben a turizmusban, a vendéglátásban és a szállodaiparban számos cég ment csődbe, rengetegen veszítették el az állásukat vagy a fizetésük egy részét. Nekik a kormány nem adott kellő segítséget - jelentette ki.
    
Felidézte: az LMP már törvényjavaslatot is terjesztett a Ház elé a kaszinók egyenlő elbírálása érdekében. Kijelentette: Európában sehol nincs példa arra, hogy a kaszinók úgy tarthatnak nyitva, hogy közben az éttermeknek, kocsmáknak be kell zárniuk.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását