2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Visszaesett a fertőzésszám

Meghalt 85, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 823 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.
2021. február 16. kedd 11:02 - HírExtra

A kormányzati portálon azt írták: 389 622-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 13 837-re emelkedett, a gyógyultak száma 298 773.
    
Az aktív fertőzöttek száma 77 012-re csökkent. Kórházban 3979 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen.
    
Hatósági házi karanténban 20 224-en vannak, a mintavételek száma 3 394 684-re nőtt.
    
Azt írták: eddig 341 958 embert oltottak be, közülük 131 593-an már a második oltást is megkapták. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik-vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok, és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is.
    
Kiemelték, hogy a védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de az adatok stagnálnak, így óvatosnak kell lenni. Európa több országában már a harmadik hullám tart, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz. A kormány ezért március 1-jéig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. A kormány szerint a korlátozások feloldására csak fokozatosan és felelősen van lehetőség, de hamarosan az emberek véleményét is kikérik egy online nemzeti konzultáción - jelezték.
    
Kitértek arra is: a kormány előterjesztésére az Országgyűlés kedden kezdi tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását. Ennek célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése - írták.
    
A közlemény szerint a nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötött le a kormány, több tízmilliárd forint értékben, különböző gyártóknál. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés oltóanyag érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz azért, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez - írták. A nyugati vakcinákon túl 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm-oltóanyag érkezik a következő négy hónapban. Az első, 550 ezer adag vakcinát tartalmazó kínai szállítmány kedden érkezik Magyarországra. Oroszországból pedig egymillió ember oltására elég Szputnyik-vakcina várható három hónap alatt.
    
"Magyarországon eddig is és ezt követően is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak, és amelyet már több országban is alkalmaznak" - hangsúlyozták.
    
Hozzátették, a védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra már több mint kétmillióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását