2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Profi költöztetés nincs profi csomagolás nélkül

Egy költöztetés ott kezdődik, hogy megfelelően becsomagoljuk a szállítani kívánt tárgyakat, bútorokat, értékeket. Enélkül nem is lehet igazán profi szállítást végezni, erre ugyanis a bútorok védelmében mindenképp szükségünk van.
2021. február 12. péntek 17:31 - HírExtra

Még a legprofibb költöztető cég sem vállal garanciát a rosszul vagy egyáltalán nem becsomagolt bútorokra. És ez érthető is, mert ezek a csomagolások épp arra hivatottak, hogy védelmet nyújtsanak bútorainknak. Lássuk hát, hogy is kell ezt csinálni, hogy csinálják a profik!

A költöztetés előkészületei

Mielőtt megkezdik a költöztetést, nekünk elő kell készülnünk. Ezt kétféleképpen tehetjük meg. Egyrészt azzal, hogy jelezzük a költöztető cégnek, hogy a becsomagolást és a bútorok szét- majd összeszerelését is rájuk bízzuk. Másrészt mi magunk is becsomagolhatjuk a bútorokat, és szétszerelhetjük azokat, melyeket szükséges.

Amennyiben a szétszerelést a költöztető cégre szeretnénk bízni, akkor előre kell jelezni, hogy szakembert küldjenek. Azzal viszont számoljunk, hogy ez megnöveli a költözés idejét, ezáltal a díját is. Ráadásul nem is vállalja minden költöztető cég.

Ott van viszont a Servitius és Partnerei költöztetés, akiknél a költöztetés csak alapszolgáltatás. Mellé több szolgáltatást is nyújtanak, mint pl. az össze- és szétszerelés, a szakszerű becsomagolás vagy a nehéz tárgyak költöztetése.

Maradva az előkészületeknél: a szétszerelt bútorokról el kell döntenünk, hogy szét kell-e szerelni őket. Lehetőleg hagyjuk őket egyben, mert ezzel sok időt megspórolunk. Ekkor arra kell figyelnünk, hogy ha vannak fiókok, akkor tekerjük körbe stretch fóliával, mely megakadályozza a fiókok kiesését. Vannak viszont olyan bútoraink, melyeket a méretük vagy a sérülékenységük miatt szét kell szerelnünk. Ekkor arra kell figyelnünk, hogy semmilyen kiálló rész ne maradjon a szétszerelt bútorlapokban.

A szakszerű költöztetés a megfelelő csomagolással kezdődik

Egy olyan profi költöztető cég munkatársainál, mint a fent már említett Servitius és Partnerei költöztetés, mindig van stretch fólia. Ezzel a fiókos bútorok mellett a sérülékenyebb felületű bútorokat is be kell tekerni. Így elkerülhetjük a koszolódást és a karcolásokat, felületi sérüléseket. Persze mindez kevés lenne, ezért alkalmazzák a vastag pokrócokat is, melyek tompítják az útközbeni ütközéseket, koccanásokat. Természetesen az étkészletet se hagyjuk a konyhaszekrényben, szépen elcsomagoljuk azokat is dobozokba. Így teszünk a ruhákkal és minden egyéb apróbb tárggyal is. Ne hagyjunk a bútorokban semmit, legyenek üresek.

A nagyobb értékű, antik bútorok csomagolása

A nagy méretű, jellemzően antik bútorainkat egy szakember így csomagolja be: először élvédőket helyez el a kényes, kiálló pontokon, éleken. Majd zsugorfóliázás, végül buborékfóliázás következik. Erre jön még a pokróc és a spaniferrel történő rögzítés. Nem bízzák a véletlenre, profik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását