2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
A hatalom újabb szabad sajtót zárat be: ezúttal az utolsó kormánytól független rádió, a Klubrádió sugárzása szűnik meg. A Népszabadság, az origo.hu és index.hu után újabb áldozata van az Orbán-kormány ellenzéki média elleni háborújának.
2021. február 10. szerda 07:39 - HírExtra

 A Klubrádiót már tíz évvel ezelőtt is be akarta szántani Orbán Viktor, de akkor a hallgatók tüntetéseinek, a nemzetközi támogatásnak és a bíróságokon megvívott csatáknak köszönhetően elbukott a kísérlet. Most a fideszes Médiatanácsra és elnökére, Karas Mónikára bízták a piszkos munkát, aki “adminisztratív okokra” hivatkozva vette el a rádiótól a sugárzás lehetőségét - írja Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

A politikus így fogalmaz: "Nem az első, és nem az utolsó médium a Klubrádió, amit eltüntet a hatalom – addig nem fognak leállni, amíg minden egyes felület azt nem harsogja, amit a kommunikációs minisztériumban előírnak nekik. Mindegy nekik, hogy egy milliós elérésű híradóról, vagy egy kisebb helyi lapról, rádióról van-e szó: nem tudják elviselni az ellenvéleményt, a szabad médiát, a szabad gondolatokat.

Ezzel pedig a magyar társadalomnak is súlyos, sokáig helyrehozhatatlan károkat okoznak. Az újabb és újabb csoportokat ellenségképpé kinevező propagandának köszönhetően régóta nem látott gyűlölet uralkodik az országban - sajtószabadság, szabad médiumok nélkül pedig a közös ügyeink normális megvitatása válik hosszú távon lehetetlenné. Orbán Viktor egy dolgot akar: hogy ellenvélemény, sőt bármilyen vélemény nélkül dönthessen mindenről az országban.

Nem hagyhatjuk szó nélkül a magyar nyilvánosság lebontását. Akár kétharmada lesz az ellenzéknek, akár egyszerű többséggel győz, 2022 után bíróság előtt kell felelniük a magyar sajtószabadság ellenségeinek: azoknak, akik levezényelték a szabad médiumok bezárását vagy elfoglalását, és azoknak, akik a helyére propagandagépet építettek."

Közben Gyurcsány Ferenc a DK elnöke így fogalmaz: "Ez a hatalom a némaságot szereti, miközben azt hazudja, hogy 'Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk'. Soha nem fognak jobb belátásra térni. Az életben nem lesz alattuk egy normális, polgári Magyarország. A csendet halljátok most harci kürtként. Véget kell vetni ennek a paranoiás rendszernek, hogy újra szabad legyen a szó. Hogy újra szóljon a Klubrádió."

Forrás: Facebook
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását