2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Online vonósnégyes

Az Aris Vonósnégyes estjével kezdődik kedden a Rising Stars Digital című online sorozat, amelynek vasárnapig tartó koncertjei a Müpa Facebook-oldalán követhetők.
2021. január 26. kedd 15:49 - HírExtra

Hat fiatal művész és formáció, az Aris Vonósnégyes, Jess Gillam, James Newby, Diana Tishchenko, Cristina Gómez Godoy és Vanessa Porter előadását közvetíti online Rising Stars Digital címmel a hamburgi Elbphilharmonie, a koncerteket a közönség a Müpa Facebook-oldalán kísérheti figyelemmel keddtől vasárnapig minden este 20.30-tól a Müpa Home részeként - közölte a Müpa kedden az MTI-vel.
    
A Rising Stars ezúttal is küldetésének tekinti az új zene népszerűsítését, így valamennyi muzsikus koncertjén hallható egy-egy vadonatúj kortárs kompozíció, amely az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) felkérésére született. A művek szerzői között japán vagy francia alkotó éppúgy található, mint angol vagy spanyol.
    
A keddi koncerten az Aris Vonósnégyes Kurtág György, Sosztakovics és Mendelssohn egy-egy meghatározó vonósnégyesét adja elő, emellett elhangzik Misato Mochizuki in-side című új darabja is, amely az ECHO felkérésére született.
    
A brit szaxofonvirtuóz, Jess Gillam műsorában Poulenc, Graham Fitkin, Dowland és Iturralde egy-egy műve szerepel, James Newby brit bariton koncertje a szerelem költészetét járja körül Clara és Robert Schumann dalciklusaival.
    
Diana Tisenko hegedűművész Debussy és Franck egy-egy darabja mellett a portugál Vasco Mendonça A Box of Darkness with a Bird in Its Heart című új művét is megszólaltatja, Cristina Gómez Godoy spanyol oboaművész a német-japán zongoristával, Mario Haringgel és Sara Ferrández brácsaművésszel lép színpadra. Vanessa Porter ütőhangszeres művész szívesen kísérletezik a színpadon az emberi test hangszerként való alkalmazásával, vasárnapi koncertprogramját izgalmas kortárs művekből állította össze.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását