2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pihenés, utazás, kültéri fitnesz eszközök pároknak

A pihenésnek számtalan előnye van. Pozitívan hat a testre és a lélekre egyaránt. Egyrészt, amikor elutazunk valahová, akkor nem kell dolgoznunk, ami lássuk be, sok stressztől megszabadíthat bennünket. Másrészt pedig visszatérve a munka világába, sokkal motiváltabbak, és energikusabbak lehetünk.
2021. január 15. péntek 14:04 - HírExtra

Az utazás, a kirándulás minden szempontból nagyon hasznos, főleg, ha ezt a kedvesünkkel tesszük. A pihenés akkor lesz tökéletes, ha néha egy kicsit mozgunk is, hiszen ezzel még több lesz az energiánk, még fittebbek lehetünk. A cikkből megtudhatod, hogy milyen előnyei vannak a pihenésnek és milyen fitnesz eszközöket vihetsz magaddal, amelyek nem foglalnak sok helyet, illetve elősegítik, hogy még egy rövidebb-hosszabb kikapcsolódás során se kelljen felfüggesztened az edzésedet. 

A pihenés előnyei

Már a nyaralás, a pihenés első napján is érezhetően jobb lesz a kedvünk. Becsekkolunk a szállodába, és már el is felejtjük az összes gondunkat-bajunkat. Hihetetlenül felszabadító hatással van az emberre, amikor tudja, hogy egész nap lustálkodhat, wellnessezhet, olvashat, vagy egyszerűen csak azt teheti egésznap, amihez csak kedve van. 

A pihenés egyfajta relaxáció a test, a lélek és az agy számára. Az agyunk csak akkor képes igazán kikapcsolni, ha nem dolgozunk egyfolytában, és nem a következő terveinken gondolkodunk. Az agynak is szüksége van arra, hogy pihenő üzemmódba állítsuk, hiszen néhány nap pihenést követően sokkal hatékonyabban fog működni. 

Amikor egyfolytában dolgozunk, akkor stressz hormonok szabadulnak fel a szervezetünkben, hiszen mindig készenlétben vagyunk. Egy-egy utazás azonban lehetővé teszi, hogy csökkenjen a szervezetünkben a stressz hormonok mennyisége, ez által sokkal felszabadultabbak lehetünk, jobb lesz a hangulatunk, és sokkal jobban lesz a közérzetünk is. 

A folyamatos munka és stressz növeli a szívbetegségek, többek között a szívinfarktus kialakulásának a kockázatát. A nyaralás, a pihenés azonban jelentősen csökkenti a szívbetegség kialakulásának esélyét. 

A nyaralás, a pihenés, az élmények és emlékek gyűjtése, nagyon jó hatással van az emberekre. Már egyetlen nap is elegendő ahhoz, hogy kicsit kiszakadjunk a napi rutinból és máris sokkal jobban érezzük magunkat. Nem csak lelkileg leszünk jobban, de a testünk is nagy változáson megy keresztül, ha relaxálunk. Nem kötelező a nyaralás, a pihenés során mozogni, de a passzív pihenést néha megszakíthatjuk egy jó kis kültéri fitnesszel, amelyhez különféle eszközöket is becsomagolhatunk a bőröndbe, amikor elutazunk valahova. A cikkben 4 olyan fitnesz kelléket mutatunk be, amelyet nyugodtan magaddal vihetsz, hiszen kis helyen is elférnek. 

1. Multitréner szalagrendszerek

kültéri fitness egyik alapvető kelléke lehet a multitréner szalagrendszer, amely elősegíti a saját testtömeges edzést. A gimnasztikai karikák, szettek és felfüggeszthető erősítők is használhatók az edzéshez. A szalagokat egyszerűen fel lehet akasztani az ajtóra, vagy a fára, vagy más tartópontra. A markolatok gumiból készülnek, és csúszásmentesek. 

2. Egykezes súlyzók

Utazásodhoz az egykezes súlyzókat is magaddal viheted. A súlyzók többféle méretben és súlyban készülnek, így a párok különféle súlyzókkal edzhetnek és akár együtt is sportolhatnak a szabadban. 

3. Crossfit termékek

A crossfit egy remek sport, hiszen ebben az esetben sincs szükség semmilyen edzőgépre, csakis a saját testsúlyunkra. Néhány eszköz, azonban elengedhetetlen a gyakorlatok helyes kivitelezéséhez. Ezek az eszközök a következők: crossfit erősítők, ketrecek, labdák, súlytárcsák, testsúlyok, workout kötél és egyéb crossfit tartozékok, amelyek mind-mind elősegítik a fizikai erő növelését. 

4. Sportóra

Előfordulhat, hogy nem fogsz komolyan edzeni a pihenésed alatt, csupán esténként futsz egy kört, vagy hosszú gyalogtúrát terveztek a pároddal. Ilyenkor is nagyon hasznos, ha van nálad egy sportóra, amellyel monitorozhatod a pulzusodat, vagy megnézheted, hogy egy félnapos gyaloglással mennyi zsírt égettél el. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását