2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Konténeres sittszállítás Budapesten. Mit szabad és mit nem?

Építesz vagy felújítasz Budapesten? Szükséged van valakire, aki elszállítja a keletkező építési vagy bontási törmeléket, a keletkező hulladékot? Nézzük most át, hogy mit érdemes tudnod a budapesti konténeres sittszállításról, mielőtt még felhívnál egy szállítócéget.
2021. január 14. csütörtök 17:05 - HírExtra

Sittszállítás esetén mi kerülhet a konténerbe?

Az egyik legalapvetőbb információ a konténeres sittszállításról az az, hogy egyáltalán mi kerülhet a konténerbe? Mivel sittszállításról beszélünk, egyértelmű, hogy sitt, azaz építkezésből, felújításból megmaradó törmelék, hulladék. Építőanyagok, bontott tégla, malter, kisebb betondarabok, építőanyagok csomagolása, nyílászárók keretei és gyakorlatilag minden egyéb hulladék, ami egy építkezés során keletkezik.

Amit viszont alapvetően nem szabad a konténerbe helyezned azok a veszélyes hulladékok. Ne ilyenkor akard eltüntetni a feleslegessé váló akkumulátoraid, régi televízióid, egyéb híradástechnikai eszközeid. Ne rakj a konténerbe palát, kátránypapírt, autógumit, festékeket, hígítót, egyéb vegyi anyagokat, olajat vagy olajjal szennyezett anyagokat.

Ugyanakkor érdemes megkérdezni a konténeres szállítócéget arról is, ha ilyen veszélyes hulladékot szeretnél elszállíttatni, hogy erre külön van-e lehetőség? Például ott a Konténer Rendelés csapata, akik ha veszélyes hulladék elszállításáról van szó, azt is meg tudják oldani.

Ezt fontos tudnod budapesti konténeres sittszállításnál

Alapvetően egy komoly sittszállító cégnek Budapest teljes területére van behajtási engedélye. Ha kiemelt körzetről van szó, akkor pedig 1-2 napon belül tud behajtási engedélyt szerezni. Így ezzel nem lesz gondod, ez a konténeres cég feladata. Ami viszont rád vár, az az esetleges területfoglalási engedély megigénylése a helyileg illetékes önkormányzatnál. Erre akkor lehet szükséged, ha nincs akkora saját portád vagy szabad hely azon a portán, ahova le tudnák tenni a rendelt konténert. Ilyenkor közterületen kell elhelyezni a konténert, mely viszont már engedélyköteles. Azzal számolnod kell, hogy ez nem ingyenes, de pontos összeget majd a helyi önkormányzat fog tudni mondani. Ezzel kalkulálj (összegben és időben), ha közterületen szeretnéd lerakatni a konténert.

Jó tudni

Nem csak kifejezetten építkezések vagy felújítások esetén tudsz konténert rendelni. Rendelhetsz lomtalanításhoz is. Ez például nagyon jól tud jönni, ha új házat vagy lakást vásárolsz, amit az előző tulajdonosok nem pakoltak ki teljesen. Sajnos sokan nem bajlódnak a régi kacatokkal, inkább ott hagyják őket az új tulajdonosoknak, bajlódjanak csak ők velük. Ilyenkor aranyat ér egy jó konténerszállító cég segítsége.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását