2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Eldugták az olimpiai lángot a vírus elől

Japánban  egyelőre szüneteltetik a nyári tokiói olimpia és paralimpia fáklyáinak nyilvános kiállítását a koronavírus-esetek számának meredek növekedése miatt - adta hírül az insidethegames.biz portál.  
2021. január 8. péntek 11:57 - HírExtra

A bemutató-sorozat felfüggesztését azt követően jelentették be, hogy a pandémia újabb hullámára tekintettel Szuga Josihide miniszterelnök rendkívüli állapotot hirdetett Tokióban, továbbá három környező tartományban, Kanagavában, Szaitamában és Csibában.              
    
A két fáklyát november 3-án állították ki először azt követően, hogy mindkettőt tavasz óta pihentették a tokiói olimpia és paralimpia 2020-ról 2021-re történt elhalasztása miatt. Az eredeti elképzelés szerint nyolc hónaposra tervezett turné során Japán 62 településén tekinthetik meg az érdeklődők az olimpiai ereklyéket, amelyeket a mostani rendkívüli állapot feloldása után visznek majd tovább a kijelölt állomáshelyekre.  
    
A tavaly márciusban erre a nyárra áthelyezett olimpia július 23-tól augusztus 8-ig tart, majd augusztus 24-e és szeptember 5-e között következik a paralimpia. Maga az olimpiai fáklyás futóváltó március 25-én rajtol Fukusima prefektúrában, útja 121 napig tart majd, a lángot az ország mind a 47 prefektúráján keresztülviszik. A paralimpiai fáklyafutás augusztus 12-én kezdődik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását