2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Online koncertek a BMC-től

Öt ingyenes koncertközvetítéssel búcsúztatja az óévet a Budapest Music Center. Hétfő és csütörtök között a Szent Efrém Férfikar, a Modern Art Orchestra és az új lemezzel jelentkező Kéknyúl műsora érhető el a BMC közösségi oldalán.
2020. december 28. hétfő 12:07 - HírExtra

A Szent Efrém Férfikar óévbúcsúztató sorozata hétfőtől szerdáig tart. Ezeken a napokon 19 óra 30 perctől várja az együttes meghívott vendégeivel a spanyol zene szerelmeseit - közölték a szervezők az MTI-vel.
    
Az Ibériai-félszigeten honos muzsikák közül hallható lesz a mozarab ének, a híres középkori Codex Las Huelgas, a Llibre Vermell, vokálpolifóniát képviselő szerzők (Morales, Victoria, Guerrero) művei, illetve romantikus és 20. századi nagymesterek (Albeniz, De Falla, Rodrigo) kompozíciói.
    
December 30-án folytatódik a Modern Art Orchestra legendás albumok sorozata. A Fekete-Kovács Kornél által vezetett big band 20 órától Miles Davis Nefertiti című, 1968-ban megjelent lemezét mutatja be.
    
A világhírű amerikai trombitás utolsó, teljesen akusztikus albuma rengeteg érdekességet és zenei finomságot tartogat. Az Opus Jazz Club színpadán rögzített előadást a szerzők elképzeléseihez híven és a Modern Art Orchestra művészeinek improvizációival, egy élő beszélgetést követően hallhatja a közönség.
    
A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl szilveszteri koncertpremiere december 31-én 20 órától látható és hallható az Opusból. Az elsősorban a zenekarvezető, Hammond-orgonás Premecz Mátyásról és Andy Hefler énekesről ismert csapat új albuma a napokban jelent meg.
    
A Live Live Live című anyag öt évvel követi az előző albumot, a Crowded Universe-t. A felvételt tavaly áprilisban készítették a fővárosi Muzikumban tartott koncerten, és négy új dal mellett két olyan szerzemény is szerepel rajta (Gospell, Rolling the Bones), amely ebben formában eddig nem jelent meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását