2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Válságban nem adóemelés kell"

Válság van, ezekben az időkben pedig semmi helyük a Fidesz adóemeléseinek és a megszorításainak - jelentette ki keddi online sajtótájékoztatóján Varju László, az Országgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, a DK alelnöke.
2020. december 22. kedd 12:08 - HírExtra

Varju László a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) fizetők tönkretételének nevezte, hogy a kormány nyolcmillióról hárommillió forintra szállította le azt az értékhatárt, amely felett a katások munkáltatójának "büntetőadót" kell fizetnie.
    
A DK-s politikus az intézkedés visszavonását követelte.
    
A kormány csak akkor beszél nagyvonalúan a válságkezelésről, ha az önkormányzatok zsebében turkálhat és az ellenzéki városokat, kerületeket büntetheti. Ha a kormány által elkölthető pénzről van szó, megszorítást és adóemelést látni - jelentette ki az ellenzéki politikus.
    
Pártja álláspontját hangsúlyozva közölte, a kata "békén hagyására", a társasági adó elengedésére, a magyar vállalkozásoknak nyújtott állami támogatásokra lenne szükség.
    
Azt mondta, felszólítják a "pánikkormányt", hogy ha már a válságkezelésre képtelennek és alkalmatlannak bizonyult, legalább ne rontson a helyzeten.
    
Napjainkban mintegy 400 ezren élnek a kata nyújtotta lehetőséggel, közülük szakmai becslés szerint 121 ezren járnak pótul az átalakításnak nevezett kormányzati megszorítással, adóemeléssel - közölte Varju László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását