2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mire figyeljen oda cipővásárlásnál?

Egy cipő manapság nem csak praktikus szerepet tölt be. Éppen ellenkezőleg: az önkifejezés, az egyediség, a stílus egyik megtestesítője. Egy jó minőségű lábbeli egyszerre kényelmes és divatos. Nézzük, mire kell figyelni cipővásárláskor, és mi alapján döntsünk (vagy ne döntsünk) egy-egy modell, márka mellett!
2020. december 21. hétfő 13:39 - HírExtra

Tanácsok cipővásárláshoz

Ha cipőt választ, van három alapvető dolog, amire érdemes odafigyelnie. 

Az első és talán legfontosabb a kényelem. Vagyis amikor felpróbálja a cipőt, sehol ne nyomja a lábát, ne érezze szorosnak, legyen egy kis hely a lábfejének a szabad mozgásra, de a bokájánál jól tartson a cipő. 

A kényelemhez hozzátartozik a második fontos dolog: a talprész kialakítása. Legyen megfelelő vastagságú, rugalmas és hajlékony, hogy járás közben ne a gerincet érje minden terhelés. Biztosan Ön is hallott már a Rieker cipőkről, amiknél úgynevezett “Antistress” technológiát alkalmaznak. Azaz a cipő talpának anyaga speciális poliuretán, ami biztosítja a szükséges rugalmasságot. Járás közben elnyeli a rezgéseket, de emellett mégis könnyű, mintha mezítláb járnánk. Vessen egy pillantást a Komfortcipő kínálatára, ahol a Rieker márka cipőit is megtalálhatja. 

A harmadik fontos szempont természetesen a cipő kialakítása, kinézete. Napjainkban már elvárható, hogy ha valaki igazán kényelmes, ergonómiailag helyesen kialakított cipőt szeretne venni, akkor ne kelljen lemondania a dizájnos, divatos darabokról, és mindehhez elérhető áron jusson hozzá. Visszatérve a már említett Rieker márkához: itt minden korosztály és nem megtalálhatja a megfelelő modellt, legyen szó félcipőről, szandálról, papucsról, csizmáról, sőt, táskáról.

Cipővásárlás online - ne ijedjen meg tőle!

Manapság az online vásárlás lehetősége már szinte minden termék esetén adott - nem kivétel ez alól a cipő sem. Mégis, sokan tartanak ettől, általában a következő két kifogást hozzák fel az online cipővásárlás ellen.

Az egyik, hogy sokan tartanak a magas szállítási költségektől. Nyilván jár némi többletköltséggel a szállítás, de ez már nem olyan tetemes összeg, ráadásul a termék ára sokszor alacsonyabb online, mint az üzletben, így tulajdonképpen az is előfordulhat, hogy a szállítási költséget számolva is kedvezményesebb áron jut a termékhez. Ezenfelül a legtöbb webáruház ingyenes szállítást is biztosít egy adott összeg felett.

A másik gyakori félelem a méret problémával kapcsolatos. Mi a helyzet akkor, ha a megrendelt cipő szorít, esetleg túl nagy? Nos, a jelenlegi szabályozások miatt ettől sem kell tartania, hiszen a vevő élhet a visszaküldés jogával, a termék átvételétől számított 14 napig. Azaz, ha visszaküldi a terméket - természetesen hibátlan állapotban -, akkor az eladó visszaadja Önnek a vételárat, sőt akár a szállítás költségét is megtérítheti.

Vesztenivalója tehát nincsen, élvezze a cipővásárlást otthona kényelméből!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását