2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kormányzati bosszú az önkormányzatok ellen?

A kormány bosszúhadjáratot indított az önkormányzatok ellen, az iparűzési adó megfelezése ugyanis nem segítség a vállalkozásoknak, hanem "végső leszámolás" az önkormányzatokkal - mondta a párt társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.
2020. december 20. vasárnap 12:08 - HírExtra

Kanász-Nagy Máté "ócska fideszes trükknek" nevezte az iparűzési adó felének elengedését, mivel az szerinte nem jelenet érdemi segítséget a koronavírus-járvány miatt bevételeiket elvesztő kis- és középvállalkozásoknak, de gyakorlatilag az önkormányzatiság végét jelentheti.
    
A települések forrásainak elvételével ugyanis olyan, az emberek életét közvetlenül segítő szolgáltatások szűnhetnek meg, mint a bölcsődék és óvodák, valamint a közúthálózat fenntartása, a közösségi közlekedés szervezése, illetve a zöldfelületek fejlesztése - fejtette ki az ellenzéki politikus.
    
Kiemelte, érdemi segítséget az jelentene, ha a kormány a "korábban 100 milliárdokkal teletömött haveri zsebek körül" kutakodna és azokból finanszírozná a válságkezelést.
    
Kanász-Nagy Máté az LMP követelései között említette a stadion- és szállodaépítések leállítását, valamint a teljes bértámogatás és táppénz bevezetését és az álláskeresési járadék kiterjesztését, szerintük ugyanis ezek a lépések jelentenék a valódi válságkezelést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását