2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

MSZP: országos és ingyenes tesztet!

Országszerte felkereshető tesztelő pontok létrehozását szorgalmazta az MSZP a koronavírus-járvánnyal összefüggésben szerdán.
2020. december 16. szerda 16:22 - HírExtra

Az ünnepek alatt országszerte hozzanak létre tesztelő pontokat a koronavírus-járvány miatt, hogy bárki ingyenesen és önkéntesen teszteltethesse magát! - javasolta az MSZP társelnöke.
    
Kunhalmi Ágnes a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón közölte, bár a magyar társadalom fegyelmezetten betartja a járványügyi korlátozásokat, karácsonykor valószínűleg nőni fog a találkozások száma.
    
Hogy ne emelkedjen a fertőzöttek, a halottak száma, hogy ne legyen túlterhelt az egészségügy, mindenképpen biztosítani kellene az ingyenes tesztelés lehetőségét - mondta.
    
Az ellenzéki képviselő ismét sürgette a százszázalékos táppénz biztosítását azoknak, akik megfertőződtek koronavírussal.
    
Hozzátette: nagyon sok ígéret elhangzott a kormány részéről, de nem történt előrelépés, a legtöbb munkavállalónak 60 százalékos a táppénze, és ennyi pénzből nem lehet kijönni.
    
Sokan lázcsillapítóval indítják a napot, hogy ne derüljön ki, betegek, ezért a táppénz megemelése csökkentené a vírus terjedését is - érvelt.
    
Szelényi Zoltán, az Orosházi Kórház traumatológiai osztályának vezetője közölte, az egészségügyön továbbra is rendkívüli terhelés van, és ha az ünnepekkor megnő a kontaktusok száma, újra felívelő szakaszba juthat a járvány.
    
Beszélt arról is, amellett, hogy túlterheltek az orvosok, az egészségügy átalakítása is bizonytalanságot okoz. Szerinte nagy baj, hogy a kórházigazgatók nem tudják, milyen munkáltatói jogokkal fognak rendelkezni, illetve ki lesz a főnökük.
   
A kórházigazgató az utolsó védvonal, a parancsnok, neki kell az intézményben a középsúlyos és súlyos Covid-fertőzöttek ellátását koordinálni - fejtette ki. Hozzátette: ilyen esetben a kórházigazgatók jogkörének csonkítása a gyógyítás eredményességét veszélyezteti.
    
Problémaként beszélt a vállalkozó orvosok alkalmazásának korlátozásáról is. Közölte, ha ez a lehetőség megszűnik, az akut ügyeleti ellátás kerül veszélybe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását