2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az ostoba Trump meg akarta támadni Iránt

Az Egyesült Államok leköszönő elnöke az amerikai elnökválasztás után tíz nappal csapást akart mérni Irán nukleáris központjára, de környezete lebeszélte róla, és elállt szándékától – tudta meg a Magyar Békekör kedden.
2020. november 17. kedd 13:22 - HírExtra

Donald Trump a múlt héten tárta tervét Mike Pence alelnök, Mike Pompeo külügyminiszter, Christopher Miller védelmi miniszter, és Mark Milley, a fegyveres erők egyesített vezérkari főnöke elé a Fehér Ház ovális termében – mondta egy magát megnevezni nem kívánó forrás a Reutersnek és a New York Timesnak.

Környezete azzal beszélte le Trumpot elképzeléséről, hogy egy ilyen támadás szélesebb konfliktusba torkollhat. Mire Trump megkérdezte tőlük, van-e más javaslatuk a támadásra vonetkozóan. Végül is letett arról, hogy megtámadják Iránt.

Trump nem tájékoztatta tervéről Joe Biden megválasztott elnököt. Továbbra sem működik együtt vele a hatalom átruházásában, nem osztja meg vele a titkosszolgálati jelentéseket sem.

A Békekör emlékeztet arra, hogy Trump 2018-ban egyoldalúan felmondta az Iránnal 2015-ben kötött nemzetközi atommegállapodást (JCPOA) és haderőt vont össze az Iszlám Köztársaság ellen az Öbölben. Amerikai drónból kilőtt lövedékkel 2020. január 3-án meggyilkolták Kászem Szolejmáni tábornokot, az iráni forradalmi gárda parancsnokát a bagdadi repülőtéren. Trump azzal büszkélkedett, hogy a gyilkosságra személyesen adott parancsot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását