2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az önkormányzatok kivéreztetése folytatódik

Ősszel nem csak a koronavírus második hulláma érkezett meg, hanem az önkormányzatok kivéreztetésének második hulláma is - írja Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes.
2020. november 10. kedd 15:06 - HírExtra

A Momentum politikusa úgy látja, "hiába nőtt többszörösére az önkormányzatok terhelése tavasszal, már akkor megkezdték a források elvonását: elvették a gépjárműadót, a cégek által fizetett helyi adók egy részét és a parkolási díjakat is. Azóta pedig felemelték a közműadót, elvonták a Fővárosi Közterületfenntartó által beszedett szemétdíjat, és megakadályozták, hogy az Európai Befektetési Bank hatalmas visszatérítendő támogatást nyújthasson a fővárosnak."


Most itt a legújabb javaslat, amivel tovább büntetnék az ellenzéki vezetésű településeket: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara “javaslata” alapján a jövő évben teljesen felfüggesztenék az önkormányzatokat még épp a működőképesség határán tartó Iparűzési Adót. 

A Momentum szerint ez egyértelmű jele ez annak, hogy a bármiféle emberségtől teljesen mentes kormány még napi 100 halott fölött sem mond le a hatalomtechnikázásról, politikai ellenfeleinek tönkretételéről. Ha Orbán Viktor ránéz a növekvő esetszámokra, nem az az első kérdése, hogy hogy menthetjük meg a legtöbb életet; hanem az, hogy hogyan használhatja ezt a rendkívül súlyos helyzetet saját hatalmának bebetozonására, 2022-es győzelmének bebiztosítására.

“Ha ez a javaslat valóban elhangzott, márpedig nincs okunk ebben kételkedni, mint ahogy abban sem, hogy Parragh László szájából nem a saját javaslata hangzik el, akkor ez a vállalkozásokat érintő látszólagos és átmeneti könnyebbség nem más, mint az utolsó szög az önkormányzatok koporsójában. Az utolsó mozdulat abban a cseppet sem elegáns hadviselésben, ami a koronavírus válság fokozódásában sem ismer más célt, mint az önkormányzatiság kivéreztetését és felszámolását.”  - nyilatkozta Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását