2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sztárok az egészségért

A közelgő Diabétesz Világnap alkalmából november 9-15. között egyedülálló rendezvénysorozatot szervez az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány.
2020. november 3. kedd 13:24 - HírExtra

 Az Egy Csepp EgészségFeszten egy héten át minden az egészségről szól elsősorban az alapítvány közösségi oldalain és öt délutánon át a MOM Park Bevásárlóközpontban, talkshow-k, ingyenes szűrések, tanácsadások, játékok, valamint ismeretterjesztő webinárok formájában. A Kötény-staféta videós kihívásban hírességek főznek konyhájukban, a Kék Kör Túra kezdeményezés pedig arra hív, hogy „gyűjtsük” össze az Országos Kékkör távját, a 2550 km-t a diabétesz megelőzéséért! A kék kör az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe.

Egy Csepp EgészségFeszt elnevezéssel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén speciális módon rendezi meg hagyományos Diabétesz Világnaphoz kötődő rendezvényét. Az egyszeri nagyrendezvényt a járványhelyzet miatt áthelyezte az online térbe, és egy nap helyett egy egész héten át tartó műsorfolyammal szórakoztatja, tájékoztatja az egyes programokba bekapcsolódó érdeklődőket. November 9 és 15. között különféle, az egészséges életmódról és cukorbetegségről szóló videókkal, beszélgetésekkel, műsorokkal, gyerekprogramokkal, webinárokkal jelentkeznek az alapítvány által felkért szakemberek, hírességek és az alapítvány munkatársai. 

A programok tematikus besorolást kapnak, melyek a következők: Egészség - Táplálkozás - Mozgás - Lélek – Tudomány. Az egyes témákhoz kapcsolódó eseményeket egy virtuális műsorújság foglalja össze az egycseppegeszsegfeszt.hu weboldalon, míg az online programok az alapítvány Facebook oldalán és Youtube csatornáján követhetők. Az Egy Csepp EgészségFeszt főtámogatója a magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékcsaládot gyártó 77 Elektronika Kft.

A virtuális tér mellett a civil szervezet kitelepül a budapesti MOM Park Bevásárlóközpontba. Az 1. emeleten mobil stúdióból szerdától vasárnapig délutánonként élő, streamelt adással jelentkeznek be népszerű műsorvezetők, Erős Antónia, Barabás Éva, Solti Ádám és Tokár Tamás. A beltéri programokban kizárólag a járványügyi előírásoknak megfelelően - maszkban, fertőtlenítéssel, távolságtartással - lehet részt venni. Az Egészség tematikához kapcsolódóan ingyenes vércukorméréssel és vérnyomásméréssel várják a látogatókat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, hírességek, cukorbeteg résztvevők, orvosok és dietetikusok részvételével valósulnak meg egyebek mellett az egészség-talkshow-k, valamint a virtuális Teddy Maci kórház, ahol orvostanhallgatók a „virtuális diabétesz ambulanciát” is bemutatják a gyerekeknek. A beszélgetések a tudomány legújabb eredményeit, a cukorbetegség kezelésének jövőjét is érintik. 

Körbejárják a lélek egyensúlyát, egészségét érintő kérdéseket is, beleértve a koronavírus-járvány hatását, és fiatal cukorbetegek osztják meg tapasztalataikat mindennapjaikról. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány bemutatja legújabb hiánypótló kiadványát is, mely egy 1-es típusú diabétesszel élő kisgyerek betegútját mutatja be a tünetektől az ellátáson át a diabétesz mindennapokig, kitérve a rendszeres testmozgás fontosságára is. Az infografika és a hozzá kapcsolódó háttéranyag a jövőben beépül az alapítvány pedagógusoknak szóló ingyenes diabétesz képzési programjába. 

A MOM Parban a mozgás tematikához kapcsolódó Kék Kör Túra játék “főszereplője” a mobil stúdió mellett felállított gyaloglópad lesz, melyen az érdeklődök a programok ideje alatt sétálhatnak. A cél a kilométerek gyűjtésével az Országos Kékkör távjának, a mintegy 2550 km-nek a megtétele, ami az Erős Antónia által az elmúlt 15 évben vezetett Diabétesz Séta koronavírus-járvány miatt átalakított változata. A Kék Kör Túrához bárki kapcsolódhat egy online közösségi kihívás keretében. 

A kék kör az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe. A Kék Kör Túrával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A kihívásra a cukorbetegek online jelentkezését is várják, de számukra szóló tematikus előadásokkal, dietetikai tanácsadásokkal, receptversennyel is készül az alapítvány.

Hasznos és szórakoztató programok kapcsolódnak a táplálkozás tematikához is. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közreműködésével megvalósított színvonalas dietetikai-talkshow-k és tanácsadások mellett a Kötény-staféta videós kihívás is tartogat meglepetéseket, egyebek mellett olyan hírességek főznek konyhájukban, mint Pataki Zita, Csonka András, Peller Anna, Németh Kristóf.  Az Egy Csepp EgészségFeszt programjaiban közreműködik még a népszerű televíziós sorozat, a Barátok közt szereplői is.

Fontos eseménynek számít évről évre az alapítvány patikai programja, a Cseppont Patikahetek is. November 9-22. között jelentős kedvezménnyel vásárolhat bárki bizonyos egészségügyi mérőeszközöket több száz patikában. 
Bővebb információ a programokról: egycseppfigyelem.hu

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását