2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Mennyivel csökkent az autóeladás?

Októberben 11 946 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 4 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) kedden az MTI-vel, a DataHouse Kft. adatai alapján.
2020. november 3. kedd 08:31 - HírExtra

Az év első tíz hónapjában mintegy 102 ezer új személyautó került forgalomba, ami éves összevetésben 20 százalékos csökkenés.
    
Az MGE felidézte, hogy áprilisban és májusban a koronavírus miatti válságintézkedések és a gyárbezárások miatt 50 százalék feletti volt a visszaesés, ezt az egyesület várakozása szerint a második félév valamennyire kompenzálni tudja majd.
    
Az MGE közleményében jelezte, hogy a nemzetközi szervezetek világ- és európai méretekben is 25-30 százalékos visszaesést prognosztizálnak az év végére.
    
A gépjárműimportőrök egyesülete bízik abban, hogy a pandémia miatt a gazdaságot nem kell leállítani, és év végére a módosított forgalombahelyezési számok teljesülhetnek - közölték.
    
Az MGE áprilisban módosította 2020-ra vonatkozó előrejelzését, a korábban várt 155 ezer helyett csak 118 ezer új személygépkocsi forgalomba állítására látnak esélyt az idén. A kis haszonjárműveknél nem 26 ezer, hanem 22 ezer, a nagy haszonjárműveknél pedig 4500 helyett 2300 új forgalomba helyezést jeleztek előre erre az évre.
    
Az októberben forgalomba helyezett 1953 új kis haszonjármű 8 százalékkal kevesebb volt az egy évvel korábbinál. A január-októberi időszakban 17 174 kis haszonjármű került forgalomba, ami 19 százalékos csökkenés éves összevetésben.
    
Októberben 371 nagy haszonjárművet helyeztek forgalomba, 3 százalékkal többet a tavaly októberinél. A január-októberben forgalomba helyezett 2666 nagy haszonjármű 42 százalékkal volt kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában.
    
Az egyesület közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy az év első tíz hónapjában a használt személyautók behozatala mintegy 10 százalékkal meghaladta az új személyautók importját. A használt gépjárművek importjának környezetvédelmi szempontú szabályozása, különösen a járművek korösszetétele miatt egyre kevésbé tűr halasztást - hangsúlyozta az MGE.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását