2024. április 17. - Rudolf
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az elektronikus fuvarbörze kiválasztása: 5 kérdés és válasz

A teherszállítás az ország gazdaságának egyik fő mozgatórugója. Elősegíti az egymástól kis, közepes és nagy közúti távolságra levő termékkereslet és -kínálat közötti kapcsolatokat. Minél több a megkötött árufuvarozási szerződés, annál magasabb a mobilitási szint, ezáltal növelve a piacgazdaság dinamikáját.
2020. október 19. hétfő 17:20 - HírExtra

Az új áruszállítási szerződések megszerzésének alapjaként ma már digitális megoldások állnak rendelkezésre, amelyek célja, hogy a fuvarozók könnyedén hozzáférhessenek a piac egy adott pillanatban meglévő keresletéhez. Ezek az elektronikus fuvarbörzék. Mit jelent az elektronikus fuvarbörze? Hogyan működik? Milyen előnyöket kínál? Ilyen és hasonló kérdésekre fogunk ma válaszolni. 

1. Mi is az az elektronikus fuvarbörze?

Online megoldás a közúti áruszállítás területén meglévő kereslet és kínálat egyensúlyának megteremtésére. Más (vasúti, tengeri, légi) áruszállítási módokhoz képest, a legtöbb fuvarozó a közúti áruszállításban érdekelt, hiszen ehhez a piachoz a vállalkozók könnyen hozzáférhetnek.

Az egyes közúti teherszállítási módok esetében az elektronikus fuvarbörzék használata egyszerűsíti a megfelelő partnerek megtalálásának folyamatát, mind a fuvarozók, mind a fuvaroztatók számára. 

2. Hogyan működik az elektronikus fuvarbörze?

Azok, akiknek szállítandó árujuk van, és szállítási megoldást keresnek, hirdetést tesznek közzé az online platformon, amelyben megjelölik a szállítandó áru jellegét és a szállításukhoz választott útvonalat. Ez a szállítási igény. Ezután a fuvarozási szerződéseket kereső fuvarozók kiértékelik a szállítási igényeket. 

Az érdekelt fuvarozók kapcsolatba lépnek a hirdetés feladójával, és szállítási ajánlatot tesznek. Bizonyos fuvarbörzéken nemcsak szállítandó rakományokat, hanem szállítmányra váró kamionokat is meg lehet hirdetni. Ezeket a hirdetéseket a fuvaroztatók használják. 

3. Hogyan válasszuk ki a legjobb elektronikus fuvarbörzét? 

Az online felület kiválasztásának legfontosabb kritériumai

Lefedettségi terület: az elektronikus fuvarbörzék közötti legfontosabb különbség, amelyet a hirdetésekben feltüntetett útvonalak határoznak meg. Eszerint megkülönböztetünk: országos, régiós és nemzetközi lefedettségű fuvarbörzéket. 

Likviditás: A naponta frissülő, sok hirdetést megjelenítő elektronikus fuvarbörzék kiemelt megoldást jelentenek mind a fuvarozók, mind a fuvaroztatók számára. 

Biztonság: Milyen biztonsági intézkedéseket kínálnak ezek a fuvarbörzék? Esetünkben: értékelési lehetőség, fizetési/szállítási incidensek kivédése, cégellenőrzés (pénzügyi beszámolók, engedélyek ellenőrzése) stb.

További szempontok: idegen nyelvek, amelyeken be lehet állítani az oldalt, használati költségek, az online felület egyszerűsége stb. 

4. Milyen kockázatokat vállalnak az elektronikus fuvarbörzék használói?

Az elektronikus fuvarbörzén közúti szállításra ajánlatot kérők / ajánlatot tevők bizonyos kockázatokat is vállalnak: 

Fuvarozók által vállalt kockázatok: a szállítási számla beszedésének nehézségei; akaratlan közreműködés a szállítmány elidegenítésében stb. 

Fuvaroztatók által vállalt kockázatok: az áru elidegenítése berakodást követően; a hirdetményben szereplő információkkal ellentétben nem megfelelő színvonalú szállítási szolgáltatások stb.

5. Miben áll az elektronikus fuvarbörze kiválasztása?

A felhasználók igényei és a felhasználási idő függvényében a fuvarbörzék több előfizetési lehetőséget is kínálnak.

Az egyes előfizetési lehetőségek, időtartamuktól függetlenül, számos további előnyt nyújtanak felhasználóik részére. 

Ezek az online felületek megfelelő találkozóhelyet biztosítanak az áruszállítási kereslet és kínálat részére. A technológia megkönnyíti a keresési folyamatot, és gördülékennyé teszi a helyi, régiós és nemzetközi áruszállítást. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását