2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az OTP jobban rárepül a pénzmosás elleni harcra

Együttműködési megállapodást írt alá az OTP Bank Informatika és Bankbiztonsági Igazgatósága és a Délkelet-európai Rendészeti Központ (SELEC), hogy a hitelintézet és a rendvédelmi szervezet a rendszeres információcserével elősegítse, támogassa a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni küzdelmet - közölte az OTP hétfőn az MTI-vel.
2020. október 5. hétfő 13:04 - HírExtra

A közleményben kiemelték, a megállapodással a felek hatékonyabban tudnak majd együttműködni a szervezett bűnözés speciális területe, a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozás elleni küzdelemben.
    
Az OTP-csoport kilenc olyan országban van jelen leánybankjaival, amelyben a SELEC is tevékenykedik. Az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabbá és eredményesebbé válhat a határokon átnyúló pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni küzdelem. A fellépést a mesterséges intelligencia, illetve a Big Data adatbázisok is képesek hatékonyan segíteni - írják a közleményben.
    
A SELEC tagja Albánia, Bosznia Hercegovina, Bulgária, Görögország, Észak-Macedónia, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Törökország, Magyarország, a gyors információcserét és közös regionális aktivitásokat lebonyolító szervezetként - többek között -, a határokon átnyúló, szervezett bűncselekményekkel veszi fel a harcot - tájékoztatott az OTP.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását