2024. április 18. - Andrea, Ilma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Olasz embercsempészek rács mögött

A bíróság jogerősen 1 év 4 hónap és 1 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt két olasz állampolgárt embercsempészés miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.
2020. szeptember 25. péntek 13:45 - HírExtra

 A közlemény szerint a két olasz férfi augusztus 25-én hajnalban egy olasz honosságú, hétszemélyes autóval a szerb-magyar határnál lévő Bácsszentgyörgy környékére hajtott azért, hogy a határ közeléből négy albán bevándorlót Ausztrián keresztül Olaszországba csempésszen.
    
A vádlottak - akik tudták, hogy a migránsok illegálisan lépték át a határt - fel is vették a gépkocsiba a bevándorlókat, majd elindultak Ausztria felé. A határvadász járőrök azonban Gara környékén észrevették a csempészautót és meg akarták állítani.
     
A vádlottak azonban nem álltak meg, hanem nagy sebességgel Baja felé kezdtek menekülni. Végül mintegy tízperces üldözés után a rendőrök Baja belterületén elfogták és őrizetbe vették őket.
     
A Bajai Járási Ügyészség az olasz vádlottakat a határ átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt állította bíróság elé.
    
A Bajai Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az olasz embercsempészeket és az egyik férfit 1 év 4 hónap, míg a másikat 1 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy mindkettőjüket 3 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását